Banana Zvuk - Legaliziraj Remixes EP

Na 4/20, ili točnije, u srijedu, 20. travnja, u suradnji s Aquarius Recordsom, prigodno objavljujemo izdanje s remixevima Banana Zvuka, i njihovom skladbom "Legaliziraj".

U trenutku kad iz cijelog svijeta stižu vijesti o potpunoj ili djelomičnoj legalizaciji kanabisa, a kad se i u Hrvatskoj sve više priča o novim zakonskim regulacijama uzgoja i konzumacije istog, društvo postaje svjesno svih prednosti ove biljke. U tom svjetlu, s ciljem podizanja svijesti o prednostima legalizacije, Banana Zvuk pojačani stalnim suradnicima, Popayem, Chakkom i Žanom Jakopačem, lansiraju treći singl s aktualnog albuma "Roba" pod nazivom "Legaliziraj".

Singl prati i osam remixeva koje su u različitim stilovima bass muzike za ovu priliku pripremili prijatelji i suradnici Banana Zvuka.

Izdanje će se, u tradiciji reggae i sound system kulture, na dan objavljivanja pojaviti kao set vinilnih singlice formata 7”, i to u 2 različite varijante:

  • -  original + remix na 8 pojedinačnih 7” singlica
  • -  box s pet 7” singlica,  koji sadrži original + 8 remixeva

Nedugo zatim, izdanje će se pojaviti i na svim digitalnim servisima.

Banana Zvuk su splitski producentski, DJ i MC dvojac kojeg čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS), a bave se istraživanjem reggae, hip-hop, rap, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle i svih sličnih glazbenih žanrova temeljenih na plesno-melodioznoj podlozi. Od samih svojih početaka 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe promovirajući je kroz svoj jedinstven glazbeni izričaj, dajući joj dozu suvremenosti, i tako je još više približavaju široj publici.

Prvi album Banana Zvuka "Split Banana", objavljen 2018., bio je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville, 2020. objavljuju kompilacijsko izdanje "Re-Shake!", te dobivaju nagradu Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj, a aktualni studijski album "Roba", na kojem se nalazi singl "Legaliziraj" koji je dobio i svojih 8 remixeva, objavljen je u drugoj polovici 2021. godine. 

U ponedjeljak, 11. travnja, objavljujemo tko su autori remixeva, a istovremeno otvaramo i prednarudžbe za ovo posebno izdanje.

1. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Original Version)
Stihovi: Saša Ostojić, Miroslav Čatalinac, Ivan Jurić
Glazba: Luka Barbić, Ivan Jurić
Arr: Luka Barbić, Ivan Jurić
Vokali: Saša Ostojić, Miroslav Čatalinac, Ivan Jurić, Žan Jakopač
Programiranje i klavijature: Luka Barbić
Mix: Luka Barbić
Mastering: Filip Motovunski / FM Mastering

Banana Zvuk kanale možete pronaći na sljedećem linku: https://linktr.ee/Banana_Zvuk