Bamwise @ AKC Attack

Na samom početku zadnjeg mjeseca u godini dovodimo vam veliki Bamwise u naš mali klub! Ljeto su im obilježili festivali poput Seasplash-a i Reunited-a, a sada nam se vraćaju nakon gotovo 4 godine u klub Attack održati još jedan audio-vizualni spektakl.

Bamwise je šesteročlani sastav iz Zagreba kojeg čini petero glazbenika i VJ. Kako sami kažu, spojila ih je zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, puno efekata i video projekcije, a sve s idejom da inspiriraju ljude u smjeru samostalnog slušanja, razmišljanja i djelovanju u vlastitom životu. Bamwise u svojem glazbenom izričaju spaja “sintetičke” i “akustičke” elemente u jedan sirov i energičan zvuk, s naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Njihov zvuk ponajviše je inspiriran jamajskom dub i reggae scenom, dok svježinu donosi upravo ta kombinacija različitih elemenata suvremene elektronske glazbe koja slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. Nakon niza godina odražavanja koncerata i objavljivanja live snimki, album prvijenac pod nazivom Soundproof izašao je 2017. godine pod okriljem PDV Records.

Bamwise čine: Andrija Santro (synth & vokali), Robert Martinović (sound & FX), Igor Ivanković (bass), Matija Santro (bubanj) i Marko Pinjuh (gitara).

https://bamwise.bandcamp.com/
https://web.facebook.com/bamwisedub/?_rdc=1&_rdr
http://bamwise.com/
Facebook event 
Više informacija uskoro!