ABOP - live stream + Record release party

Na dan izlaska albuma, 30.11.2019. održat će se Record Release Party u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik. Za sve koji nisu u mogućnosti prisustovati druženju, ekipa iz EducationTV uz suradnju s PDV timom organiziraju live streaming iz dućana ploča PDV od 19h-21h. Tokom streaminga moći ćete premijerno čuti album △, intervju s bendom, te kratki live act ELEVEN-a koji je ujedno i novi projekt ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića.

FB event --> ABOP △ Release Party at Pločnik

△ 20:00 △ (aka Delta)
△ 23:00 ELEVEN
△ 00:30 Jerkush

Tri godine nakon prvog izdanja, sad već rasprodanog istoimenog EP-a, ABOP nam donosi svoj prvi LP, pod nazivom △(aka Delta). Materijal koji je nastajao posljednjih nekoliko godina i koji je u maniri DJ kulture više puta testiran pred publikom kako bi dobio svoj najbolji mogući oblik ugledat će svjetlo dana 30.11.2019. u izdanju uvijek vrijedne nezavisne diskografske kuće PDV pojavit će se na policama dućana u vinilnom i CD obliku, a bit će dostupno i digitalno izdanje na svim relevantnim streaming i download servisima. 

Na isti datum ABOP će premijerno predstaviti album △ u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik. Članovi benda bit će dostupni za intervjue i razgovor s prijateljima i fanovima, a ploča i CD moći će se kupiti po povoljnijim cijenama.

Osim albuma ABOP će premijerno predstaviti ELEVEN-a. Radi se o samostalnom live actu ABOP-ovog bubnjara Ivan Levačića. Njegovu produkciju karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe, a prvo izdanje željno se iščekuje. Levi je ostavio već duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales. 

Za kraj, ABOP će DJ pult prepustiti dobrom prijatelju, Jerko Abramicu Jerkushu, lokalnom indikatoru kvalitete partya. Ako je Jerko tamo, budite sigurni da je party dobar, a vjerojatno i after.

△ je najavljena 2018. s prvim spotom ABOP-a za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković i uz light dizajn bendovog light dizajnera Andrija Santro (BAMWISE). Animirani stop-motion spot našao je svoje mjesto na brojnim festivalima animiranog filma i festivalima glazbenih spotova, a i sam ABOP je nastupio na Berlin Music Video Awards u lipnju 2019. Nakon EP- a iz 2016. i spektakularne promocije u Tvornici Kulture, ABOP se 2017. na krilima izdanja upustio u svoje prvo europsko putovanje. Do danas su skupili desetke tisuća kilometara na europskim cestama, nastupali su u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj. U regiji je bend svirao na najvećim festivalima: EXIT Festival, Dimensions Festival, Ferragosto JAM, Terraneo Festival, ali i u brojnim klubovima gdje je atmosfera uvijek najintenzivnija.

ABOP čine dva bubnjara Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilovic (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga (Theron Tourett) na analognim i digitalnim sintisajzerima. Kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov u Neumatik studiju.