808 novi je zagrebački FM radio na 93,9! Tu smo i mislimo ozbiljno!

Grad Zagreb dobio je novi radio odnosno Radio 808 se, zahvaljujući razumijevanju HAKOM-a i AEM-a, nakon deset internetskih godina na adresi www.radio808.com privremeno se proširio i na gradsku FM skalu 93,9. Programski sadržaj koji nudi novi zagrebački radio je tematski zanimljiv s velikim naglaskom na najnoviju, a često i najkvalitetniju glazbu.

Organizam novog zagrebačkog radija 808 čini 10-ak vrhunskih glazbenih i radijskih znalaca među kojima su i Ilko Čulić, Goran Pirš Piro, Gordan Antić i Zlatko Balog - dobro poznata radijska imena, četverac koji je profesiju brusio na Radiju 101, za DJ pultom te na malim TV ekranima.  

Iskusnoj i uigranoj radijskoj gardi pridružuju se nove, mlade snage poput Marcele Kokot Galant- voditeljice, project managerice i urednice emisije “Točno u podne” te Gracije Pleštine-  urednice i voditeljice emisije “Insite” koja svakog ponedjeljka u društvu šarolikih gostiju obrađuje teme iz raznih sfera kreativne industrije kao i novosti pristigle direkt s underground scene.

Izrazivši zadovoljstvo zbog dobivanja privremene frekvencije, glavni programski urednik Ilko Čulić o programu i viziji 808 kaže: Vjerujem da radio 808 moze obogatiti zvučnu sliku zagrebačkog etera s vrhunskim timom i s još nekoliko pojačanja koja stižu na jesen.

O programu na 808

Emisiju "Insite” koja kroz intervjue s gostima obrađuje teme i događanja iz kulturnog sektora slušamo ponedjeljkom od 18 sati.  

Gorana Piru Pirša slušamo u emisiji  “Točno u podne” ponedjeljkom, srijedom i petkom točno u podne.  Ponedjeljkom se u emisiji Piri pridružuje  Marcela Kokot Galant koja je ujedno i urednica emisije te se kroz intervjue s gostima bave ozbiljnim temama i kulturom življenja općenito. Srijedom je TUP rezerviran za politiku i političke teme, a petak je namijenjen je ležernijim temama pa u studiju uz Piru sjeda i Ilko Čulić kako bi ugostili neko od poznatih lica s glazbene scene.  

Srijedom  od 18 do 20 sati je rezervirana za poduku iz world musica kroz emisiju “The AfroBizzShow” koju vode i uređuju Sarah iz Ugande i DJ DOC Cedrom.  

Četvrtkom od 19 sati, u svoj glazbeni svijet kroz emisiju “Chui ovu glazbu” vodi nas renomirani glazbenik Toni Starešinić iz grupa Chui i Mangroove.

A, najjači dio glazbenog programa odvija se subotom kada radio party počinje već u 15 satiemisijom “Sicko Disco” koju uređuje Marko Tralić Freeze. Na njegov show, s početkom u 19 sati, nadovezuje se Tom Bug emisijom “Dobar House” koja kroz sat vremena donosi najsvježije vijesti s regionalne i inozemne house scene. Špica subotnjeg 808 programa zakazana je za 22 sata kada starta emisija techno glazbi “Tech Room” pod uredničkim vodstvom E-Basea, još jednog prekaljenog radijskog profesionalca.

Isto tako, svakog časa na radiju očekuju dolazak Phat Phillieja i njegove kultne hip hop emisije Blackout.

RADIO 808 kao projekt

Ekipa Radio 808 naglašava i činjenicu da radio ne gledaju isključivo kroz prizmu “običnog radija” već kao  multimedijalni projekt koji klijentima nudi usluge snimanja raznih video i audio materijala. Više o projektu objasnila je project managerica, voditeljica i urednica Marcela Kokot Galant:  

“Kvaliteta, točnost i kreativnost 808 radija naša je misao vodilja. Radio danas ne živi samo kroz radio valove već i kao multimedijalno tijelo na raznim online kanalima od YouTubea, Fejsa do ostalih društvenih mreža, mrežnih stanica i streaming servisa. A, kako je 808 okupio ekipu vrhunskih profesionalaca koji vješto barataju zanatom, svojim klijentima i slušateljima nudimo kvalitetne usluge snimanja video i audio materijala, podcasta, reklama i infocomercala; live streaming;  organizaciju evenata, konferencije, koncerata i mini festivala.”

Radio 808 dobio je svoje valove za surfanje kroz gradsku frekvenciju. Ako vam je do najnovije glazbe koja stiže sa svih strana svijeta, do kvalitetnog programa, pouzdanih informacija i razgovora s zanimljivim gostima okrenite na Radio 808, na 93,9 MHz.

Gordan Antić (glavni tehničar), Dominik Janković (IT manager), Ilko Culić (glavni programski urednik), Marcela Kokot Galant (urednica, voditeljica i project manager, Eva Požar (Social Media Manager), Gracija Pleština (urednica i voditeljica), Leo Hekman (urednik web stranice), Goran Pirš Piro - predsjednik udruge autor i urednik, Kristina Kovačić Viduka (PR koji nije na fotografiji)