18. Seasplash Festival

☀︎ SEASPLASH FESTIVAL 2020 ☀︎
16. - 19. srpnja 2020. / MARTINSKA ŠIBENIK 

 

U ljeto 2020. Seasplash festival se vraća na Martinsku kod Šibenika gdje će od 16. do 19. srpnja proslaviti svoju punoljetnost. Predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i promovirajući soundsystem kulturu, Seasplash je već 18 godina prava poslastica za sve ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska, ali i ostale srodne elektronske glazbe.

Britanski dub pioniri, Zion Train, stari znanci, prijatelji i familija s kojima se suradnja održava od samih početaka, vraćaju nam se nakon sedam godina od zadnjeg nastupa na Seasplash festivalu i to s novim studijskim albumom “Illuminate”, koje izlazi 1. svibnja. Ovo izdanje predstavlja prvi originalni album Zion Traina u pet godina i na njemu gostuje devet vokala uz iznimno talentirane glazbenike. Vokalne dužnosti su odradili CaraMichela GrenaPrince Jamo i Rider Shafique, dok od glazbenika gostuju velikani kao što su Paolo BaldiniDon Fe i Gianni Denitto. Zion Train u suradnji sa Stop Ecocide i Extinction Rebellion kampanjama žele objavljivanjem ovog izdanja ustrajati u nastojanjima gradnje svjetlije budućnosti našeg planeta – u tu svrhu će se uz sami materijal ponovno objaviti Leap Manifesto autorice Naomi Klein i prijatelja.

Na Seasplash se vraća Egoless, domaći dubstep producent čija je popularnost davno prešla granice regije, o čemu svjedoči i više od 50 nastupa na tri kontinenta u 2019. godini. Između ostalog odradio je i američku turneju od New Yorka do Toronta, turneju u Indiji, svirao je u Fabric ai Steel Yardu u Londonu i imao dva impresivna nastupa na prošlogodišnjem Outlook festivalu u Puli.

Prvi put na Seasplash festivalu će nastupiti Billain, jedan od najistaknutijih producenata drum and bassa glazbe. Billain je majstor auditorne inovacije i s pravom je stekao svoju reputaciju utjecajnog stvaratelja ovog žanra. Dobio je podršku nekih od najvećih izvođača drum and bass glazbe izdajući na Critical Music, Invisible, Eatbrain i Bad Taste labelima, da nabrojimo samo neke.

Majstor cinizma, kralj sprdanja i šampion ironije ujedno i jedan od najboljih hip hop izvođača regije – Kandžija dolazi na krilima nominacije za Porin i vrlo uspješnog zadnjeg albuma “Plafon” koji je sudeći po reakcijama publike i glazbenoj kritici, jedan od najboljih albuma godine. U svom stvaranju nezaustavljiv je i drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent Filip Motovunski, uvijek siguran booking za dobar ples. 

Iz Francuske na Martinsku stiže producent Iron Dubz poznat po inovativnim i originalnim nastupima, tu je i Digitron, najpoznatiji sound system u regiji i prvi sound system u Hrvatskoj. Jedan od najpoznatijih balkanskih sound systema i producentskih dueta Roots In Session proslavit će 20. godišnjicu svog glazbenog puta. Premijerno ćemo gledati i mladu domaću glazbenu nadu, autentičnu, neposrednu i radijantnu Akleu Neon, a tu su i nostalgični sentimentalaci Baraba Dub Sound Kolektiv, Inka, Sista Salute te Seasplash Crew. Tu su još i Bass Culture, Phat Phillie, Kali Fat Dub, Playground Hustle, Alpine Roots Massive, Groove Playaz, Jahstice Sound, Ynez, Yves Taquet, Scandal Rankin Sound, Daweed, Mefa te Bellyfull & Bussy Baldead.

Po svoj zasluženi četvrti nastup na Seasplash se vraća i zagrebački dub reggae tandem, Anja G i Dr.Obi, koji su nedavno izbacili friško digitalno izdanje Giudance za AmpliFyah Music. Boje žešćeg drum and bassa branit će DJ-i i producenti Tekitoka i Kodin, koji često nastupaju u i izvan Hrvatske, pa je tako bio zapažen i njihov nastup na najvećem svjetskom drum and bass festvalu – Let It Roll u Češkoj. Tu su još i Munchies SoundHomegrown SoundSandokan Hi-FiDubar SoundR.A.S. (Rasta Altitude Sound)LucyLyuAlgoriddimGrumenFlico i Lowre Glant.

Martinska kao nova festivalska lokacija postala je dom za brojne ljubitelje bass glazbenih žanrova iz regije i cijele Europe. Na samom ulazu u šibenski kanal, i s predivnim pogledom na grad Šibenik, u gustoj borovoj šumi tik uz more, Martinska je prošlo ljeto malo koga ostavila ravnodušnim. Od 16. do 19. srpnja uživat ćemo uz brojna glazbena imena na više pozornica, bogat dnevni program besplatnih radionica, plažu, bazaar, dućan ploča i merchandisea, kamp. Seasplash u Šibeniku idealan je za sve ljude koje vodi dobra volja i ljubav prema glazbi.

Raspored pozornica po danima 

 

 

 

Seasplash virtualno i društveno

www.seasplash-festival.com 
www.facebook.com/seasplash.festival 
www.instagram.com/seasplash.festival 
www.youtube.com/seasplashfestival