18 godina Klubske scene – More Than Clubbing u zagrebačkom Aquariusu

Klubskascena.hr kao najpoznatiji portal elektroničke glazbe i klupske kulture u Hrvatskoj i regiji priprema veliku proslavu. Posjetitelje očekuje proširena dimenzija clubbinga uz Live premijere, bendove, techno gitaru, domaće i regionalne DJ-e, glittere, izložbe, umjetničke instalacije.

U 18 godina je Klubska scena postala više od portala. Svoje je djelovanje proširila puno dalje izvan internetske platforme, na sam plesni podij. More Than Clubbing je audio-vizualni doživljaj koji će plesače tim povodom odvesti u proširenu dimenziju clubbinga. Program se održava u petak, 15.11. u kultnom zagrebačkom klubu Aquarius, a istovremeno ima za cilj prikazati elektroničku glazbu kao suvremenu umjetnost i kulturu kroz stvaralaštvo i razmjenu ideja. Kroz svoju će rođendansku proslavu Klubska scena rekreirati energiju vremena u kojem je scena nastala i vratiti se korjenima, ali istovremeno slaviti i ono što se događa danas.

Okosnicu proslave čine mlada perspektivna, renomirana domaća i regionalna DJ scena, te klupska LIVE scena. Ovako velika fešta ne bi mogla proći bez Valentina Kanzyanija, koji je u svojih više nego 20 godina na sceni uistinu ostavio neozbrisiv trag. U More Than Clubbingu nema mjesta za ego, samo ljubav, dobra energija i ples, stoga s Valentinom dolazi i Mayell, eksplozija veselja i brutalne selekcije glazbe, mlada slovenska nada koju već bookiraju diljem Europe i koja je također dio LuckIsOn kolektiva. Iz susjedne BiH za pult će, sarajevski DJ i producent – Forniva, poznat po deep, tech i progressive melodijama. Ako nekoga ne treba posebno predstavljati, onda je to ikona Sergej Snooze. Klubovi Sirup i Porat te kolektiv Home made su pojmovi koji su neizbježne asocijacije na hrvatsku elektroničku scenu.

U ovu našu fuziju glazbe, jedinstva i ekspresije kroz ples stiže i Mate Čeko. Svi već znamo za njega i njegov kolektiv Sindikat koji nas svake godine, između ostalog, časti i predivnim Rave balom u dvorcu Lukavec. Nemojmo zaboraviti ni Miniwal. Šibensku ste zvijezdu Lawrence Kleina mogli ovoga ljeta upoznati na svim najvećim regionalnim festivalima. Utemeljitelj je kolektiva RatCat i dobitnik čak pet Ambasadora elektroničke glazbe. Publika će moći poslušati i premijeru osječkog electro-techno dvojca Legabyte LIVE, kao i mladog IGZ-a osnivača kolektiva synesthesia i NAMAZ. Njegova selekcija njeguje minimal/micro house zvuk popraćen groovom s kojim su plesni pokreti neizbježni.

Nikad sadržajniji program na rođendanu Klubske, pa će tako ovaj 18. biti otvoren za publiku već od 21.30 h zvučnom kupkom, potom izvedeni klupski Live nastup NT Wave ft. Dora Fodor (techno gitara + vocal); LIVE premijera All Stars Banda elektroničke glazbe. Šest glazbenika iz različitih elektroničkih bendova ispreplesti će se u jednosatnoj izvedbi i odvesti nas na još nedoživljeno putovanje. Ovoj skupini pridružit će se specijalan gost iznenađenja, jedan od stupova scene koji radi na razvoju Rave kulture još od sredine 90-tih. Zvuk, osjećaj, strast, trenutak - NT Wave (techno gitara); Dora Fodor (procesirani vokal); BREGO (beatbox sa looping tehnikama); Edi Cipal Grubišić (udaraljke); DJ Venom (scratch); DJ M.I.L.E. (hang drum, specijalni efekti, sokovi, glasanje).

Ovaj prvi dio programa od 21.30h do ponoći moći će se također pratiti i u Livestreamu na FB stranici Klubske scene u suradnji sa Photo Studio 82.

Svi posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu 18 godina scene u flashback corneru, našljokati se uz Vida Loca Glitter Crew, pogledati instalacije i grafike raznih umjetnika bilo pri stropu, polu katu, WC ali i doživjeti svjetlosne instalacije i njihovu premijeru. Prvi kat malog floora prenamijenili smo u oazu za sve istinske ljubitelje scene, te ćete moći isprobati ulazak u modularni svijet Eurorack sintisajzera, njihova kontrola preko Ableton DAW softvera i novoizašlog modula CV Tools koji je uključen u Ableton Live Suite partnera Sonarscopea; kupiti Rockmarkovu knjigu "Laurent Garniera – Electrochoc" po promotivnoj cijeni i pogledati selekciju vinyla i odjeće u PDV Pop-up Storeu. I ovo nije sve. Dođite i proslavite ljubav, stvaralaštvo, slobodu u dobroj energiji kao nekad davno. Rave ON!

ULAZNICE U PRODAJI

Do kraja listopada u prodaji su posljednje STANDARD ulaznice na Entrio.hr ili lancu prodajnih mjesta. Od 1. studenoga u prodaji će biti nešto skuplje ADVANCE kao i GRUPNE ulaznice na Entrio.

Facebook event