12. Vlajternativa festival Benkovac

Pozivamo vas u subotu 12.8.2023. na 12. Vlajternativa festival Benkovac!!

S uzbuđenjem i nestrpljivošću u sebi najavljujemo i objavljujemo:

U organizaciji i inicijativi udruge Vlajter-ego Benkovac koja, otkad je ostala bez vlastitog prostora, egzistira već nepune četiri godine u gradu koji i dalje čeka svoj novi, bolji početak i prosperitet. Dok čekamo, podržavamo ostale scene, obilazimo događanja, napajamo se novim iskustvima i osmišljavamo idući koncept Vlajternative koja uvijek mora biti iznad nas samih jer nas uvijek gura naprijed. Ne dopušta upadanje u nostalgije za prošlošću i za onim što se nije dogodilo, za onim što se moglo dogoditi, a nije.

Graditi i održavati alternativnu scenu u Benkovcu bez svog prostora na prvu nema smisla, ali ima smisla kad se ista ta scena događa i podržava u drugim gradovima koji rade, organiziraju se i aktivno provode aktivnosti, koncerte i različite događaje.
Podržavajući i prateći organizacije od Sinja, Splita, Zadra, Knina, Šibenika, Rijeke, Pule, Zagreba itd., dolazimo do zaključka da duh Vlajternative tinja kroz godinu te se tako održala ideja da se Vlajternativa mora održati, štoviše da se priželjkuje i kako je mora biti! Te do zaključka da grad kojega u smislu prostorije, kluba ili plejsa više nema, da je ipak tu, živ, aktivan, podržava, prati i samim time od cijele te scene je u biti Vlajternativa preživila i dočekala svoj dan. Festivalski dan kojim začini i zaokruži cijelu godinu te se zahvali svima na podršci!

Mozak nam je pun slika, prizora i uspomena, kao jedna monografija, a u međuvremenu stvaramo novi svijet i nas samih, oko života koji nas okružuje.

„I zato ti sceno hvala.“ Ove godine pržimo još jače!

Zato ćemo se zahvaliti i odužiti svima koji nas podržavaju sa sedam bendova izabranima i odabranima na brojnim druženjima, sastancima, razgovorima, prema našim kriterijima, mogućnostima i dostupnošću nekih bendova.

************************************************************************
Željeli smo ne ponavljati bendove koji su već svirali, željeli smo biti prijatelji mladim bendovima, željeli smo jedno veliko utjecajno ime, htjeli smo za razliku od lani, tematski malo biti speedy i heavy, priželjkivali smo lokalna imena, zamislili smo probati unijeti i nešto novo, žanrovski probiti barijere i obogatiti program, privući novu publiku, dovesti neke bendove koje baš i nemamo gdje priliku čuti i vidjeti u našem kraju. Cilj nam je i želja možda otkriti i progurati neko ime koje će kasnije bljesnuti negdje drugdje. Scena je šarolika i velika, volimo i podržavamo različitost festivala koji nas okružuju, svaki od njih ima svoj stil, izvođače i publiku koju privuče, a opet svaki je festival za sebe, poseban i autentičan. MI se nadamo kako ćemo i ove godine opravdati naš smjer i očekivanja. Hvala svim bendovima koji su poslali svoje prijave, nikad ih više nismo zaprimili. Nadamo se da ćemo i ubuduće neke suradnje ostvariti.
************************************************************************
Bez naivnog optimizma i vjere u bolje sutra, pičimo dalje, neka naš karneval nosi pozitivan stav, dobar osjećaj, slobodu duha i tijela kao poruku koju Vlajternativa i kroz ovogodišnji motiv (dizajn) poručuje.

Art dizajn by: Ena Jurov & Trula Frula!
https://www.instagram.com/enajurov
https://www.instagram.com/trula.frula

Sviraju:

Paraf – punk, post-punk ( Rijeka )
https://web.facebook.com/parafrijeka

Disbaja- crust punk, D-beat ( Zagreb )
https://web.facebook.com/disbaja

Hram – hip hop ( Šibenik )
https://web.facebook.com/hram.sibenik

Speedclaw – speed metal ( Rijeka )
https://web.facebook.com/speedclawrijeka

Home Conflict – punk rock ( Zagreb )
https://web.facebook.com/HomeConflict

Buzzsaw – black/speed metal ( Split )
https://web.facebook.com/profile.php?id=100086748218037

Flesh – heavy metal ( Zagreb )
https://web.facebook.com/fleshmetal

************************************************************************
Ulaz/donacija: 10 eura
Početak: 19h
Lokacija: Igralište Srednje škole kneza Branimira, Benkovac
************************************************************************
12. Vlajternativu podržavaju i podupiru Grad Benkovac, Zadarska Županija, Ministarstvo kulture i medija RH, HDS ZAMP.

Medijski su tu uvijek dosad bili:Radio BnM,Radio Benkovac, Radio 057, Novi Radio, Antena Zadar, HRT Radio Zadar.

Portali koji prate i pišu o Vlajternativi: Soundguardian, Šibenik In, eZadar, Zadarski List, Slobodna Dalmacija…

Hvala svima koji nas prate i dolaze na naš festival, radi svega toga smo i opstali 12 godina!
************************************************************************