Soul Mart #2: prezentacija DJ radionice

EDUSPLASH i SOUL TING predstavljaju: SOUL MART #2

Prezentacija vještina stečenih na DJ radionici za djevojke polaznica druge grupe, radionice nastale u suradnji između Edusplash platforme i Soul Ting-a.

Soul Ting i EduSplash udružili su snage za ovu novu radionicu unutar edukativnih programa EduSplash platforme namijenjenoj isključivo našim damama. Polaznice ove radionice uče o osnovama DJ-anja kao i načinima kako se promovirati i bookirati gaže jednom kada zakorače na glazbenu scenu uz mentore: Andreu Budić, Đina Viškovića i Julie Omrčen, dugogodišnje aktere pulske nezavisne glazbene scene.

Djevojke kroz intenzivan period od tri tjedna uče o:
• upoznavanju sa DJ opremom (mixer, CD-player)
• spajanju opreme
• osnovama ritma, usklađivanju tempa pjesama
• beatmatching-u
• DJ tehnikama za harmonijske tranzicije između pjesama
• miješanju između različitih žanrova
• korištenju EQ kontrola te njihovoj implementaciji
• korištenju zvučnih efekata u miksanju
• tips & tricks
• promociji/bookiranju

Na ovoj večeri svoje će vještine pokazati dame iz druge grupe ove radionice: Neva Bizjak, Ana Brajković, Petra Dušić, Paula Filjar, Martina Komparić, Ivana Oreški i Ivana Štifanić.

Prisjetimo se i polaznica prve grupe ove DJ radionice za djevojke koje su nam se predstavile na prošloj prezentaciji za Međunarodni Dan žena: Ivana Anić, Jasna Črnjarić, Erika Filiplić, Marina Knapić, Gaia Radić, Marina Štefančić, Paola Stehlik, Patricija Vicel i Natali Volarević.

Ova druga grupa voli malo tvrđi zvuk tako da ćemo slušati techno i elektroniku a u uvodnom dijelu večeri neke od cura spremile su nam rock selekciju! Dođite i podržite ove divne i hrabre djevojke u njihovim prvim samostalnim koracima kao DJ-ice!

Soul Ting kao glazbeno – umjetnički projekt ženskog kolektiva Soul Sisters stremi ka uključivanju i spajanju različitih ženskih umjetnica na zajedničko djelovanje i kolaboracije. Kroz ovaj projekt nadamo se da ćemo potaknuti razgovor o ženskom umjetničkom stvaranju u vaninstitucionalnim okvirima te dati glas ženskim umjetnicama koje stvaraju na marginama kulturne produkcije. Projekt se odvija na nekoliko nivoa: kao događaj gdje spaja glazbu, umjetnost i zdravu hranu, kao radijska emisija na Radio Rojcu i kao platforma za edukaciju i ostvarivanje kreativnog potencijala pojedinca.

EduSplash platforma osmišljena je s ciljem približavanja audiovizualnih djelatnosti mladim i kreativnim pojedincima i motiviranja za daljnji angažman u kulturi. Središnje mjesto provedbe njenih edukacijskih programa je klub Kotač smješten u prizemlju Društvenog Centra Rojc (Gajeva 3, Pula).

Pratite Soul Ting na službenoj FB stranici i na www.instagram.com/soultinggg

Slušajte Soul Ting radijsku emisiju utorkom od 19 do 21h na valovima Radio Rojc-a 89.7 FM ili streamajte na radio.rojc.eu te preslušajte protekle emisije na www.mixcloud.com/soultinggg.

četvrtak 11.04.2019.
20 - 02h, upad je free!

11 Tra 2019