Minilinija - live u Kotaču

Vrijeme za stvaranje supergrupe uglavnom dolazi iz motivacije bjekstva iz kalupa prethodnih bendova.

Kako su Darkwood Dub, Neočekivana Sila…, Jarboli predstavljali raskošni i okretni identitet beogradskog rokenrola posljednjih 30 godina, jasno je da Minilinija mora kročiti dva koraka naprijed i niti jedan korak nazad.

Što očekivati od muzičkog identiteta benda čiji su članovi:

Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub) – vokal, sempler, sekvencer
Vladimir Đorđević Vlaca (Lira Vega, Neočelivana Sila…) – gitara
Radan Đorđević (DJ Rahmanee) – live dub mixing
Boris Mladenović (Jarboli) – Ableton live

Očekivati upravo sve ono što sliči a u stvari uopće ne sliči na matične bendove protagonista Minilinije.

Minilinija, istina, postoji od 2011. godine i u to vrijeme predstavljala je koncertni projekt, Jam session extravagancu, slavlje muzičke spontanosti u najboljem duhu Grateful Dead, u kojem se već ustanovljena pjesma od 5 minuta otme kontroli i potraje punih 30 minuta, ili u najboljem duhu fusion faze Miles Davisa. Minilinija svoj poseban sonični narativ gradi na već ustanovljenim referencama, međutim individualna snaga svakog člana benda nosi poseban emotivan naboj pa Minilinija nikada ne propušta priliku da zvuči kao Minilinija.

Minililnija je u posljednje dvije godine objavila tri poprilično različita projekta. Prije svega jednu snažnu pop pjesmu „Divan svet“ u posthouse minimalizmu, uz hipnotički ritam, sjetnu melodiju i bitnički poetski minimalizam. Slijedi obrada „Sve što hoću da znam“ snimljena za potrebe dokumentarnog filma „Nebeska tema“ o Vladi Divljanu, u režiji Mladena Matičevića, i potpuno neočekivani instrumentalni album „Rollin“. Repetitivne forme old school housea s psihodeličnim rifovima sedamdesetih iz drugog plana, nenametljivi sampleri i prepoznatljiva elektronska ambalaža s neočekivanim ritmičkim rješenjima čine ovaj album poprilično nejasnim ali euforčnim iznenađenjem sredinom ove godine. Kao i svakom, ovakvom albumu trena nekoliko nastupa i ne pretjerano mnogo slušačkog ponavljanja da bi vam vlastito srce počelo udarati u ritmu Minilinije…retrofuturizam, futuristički retro, psihodelični iživljavizam…skraćeno – Minilinija!

petak 26.07.2019. / 22 - 04h,
upad: 40 kn pretprodaja, 50 kn na dan

26 Srp 2019