2 godine Kotača: 270 ° - Šumski, URAR, Igor Dražić

Slavljenički 270° koncert povodom 2 godine djelovanja kluba Kotač. Nastupaju kultna zagrebačka grupa Šumski uz predgrupu URAR iz Pule te DJa Igora Dražića.

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga u želji za stvaranjem drugačije rock glazbe. Status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i posve jedinstveni zvuk, od milja zvan upravo „šumski“ zvuk. Pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova, nastao je jedinstveni „šumski“ zvuk, a neumorna eksperimentiranja s glazbenim žanrovima razlog su zbog kojeg su Šumski jedan od omiljenih bendova hrvatske alternativne scene. Osim u Hrvatskoj, nastupali su Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma; "Lov na vile", "Safari", "Baba spava i Ronioci" te aktualni "Ostrvo ledenog kita", čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Članovi grupe; Kornel Šeper – bass, vocals, Viktor Krasnić – drums, vocals, Marin Juraga – guitar, vocals. Pridruženi članovi: Franjo Glušac - guitar, Igor Pavlica - trumpet, Stanislav Kovačić - cello.
https://www.facebook.com/Sumskizvuk/

URAR je pulski trio koji s radom započinje u travnju 2016. kao dvojac u sastavu Dejan Gotal (vokal i gitara) i Emil Rojnić (bubanj). Krajem godine bendu se priključuje Aida Dražić (bariton sax) te je URAR u punom sastavu zagazio u 2017. koja je donijela puno rada, kreacije i potvrdu zvučnog identiteta, te kao plod toga izlazak pred publiku. Tako je bend uz svu silu proba snimio materijal za prvi album pod nazivom "40+" te nastupio na nekoliko koncerata u Puli i okolici, te Kopru i Zagrebu. Trojac prilično različitih osobnosti i raspršenih glazbenih afiniteta i utjecaja izrastao je u jedinstven i osebujan kolektiv koji fuzijom mnogih glazbenih stilova, karizmom i jednostavnošću osigurava avangardni glazbeni izričaj vedro depresivnih boja.
https://www.facebook.com/urartrio/

DJ Igor Dražić rođen je u Puli 1961. godine te u svojoj biografiji posebno ističe predavanja profesora Ivana Obrovca tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Početkom 80-ih kupio je svoj prvi fotoaparat (Praktica) te kroz proučavanje literature i uz praksu uči fotografski zanat. Radove je izlagao na skupnim izložbama u Rovinju, Osijeku, Kopru, Trstu, Zagrebu. Dobitnik je nekoliko nagrada, a najdraža mu je diploma s Grisie 1997. godine. Bio je član selekcije Hrvatskog fotosaveza za 12. FIAP Nature Biennal u Adelaideu, Australia. Fotografirao je pulske grupe Messerschmitt, Spoons i Gori ussi Winetou za omote njihovih diskografskih izdanja. Njegove fotografije Francija i KUD-a Idijoti objavljene su na 84. stranici Yu rock enciklopedije Petra Janjatovića. Igor je do nedavno djelovao na pulskom Radio Rojcu kao glazbeni urednik.

Klub Kotač
DC Rojc/Pula

petak 6.11.2019.
21 - 04h / upad: 20 kn pretprodaja / 30 kn na dan koncerta

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
www.seasplash-festival.com
www.pozitivanritam.hr
www.pdv.com.hr

06 Pro 2019