17. Svjetsko kvizaško prvenstvo 2019.

Prva subota lipnja već je tradicionalno rezervirana za Svjetsko kvizaško prvenstvo. Igra se po cijelom svijetu isti dan. U Hrvatsku ga je donio Hrvatski kviz savez 2014. godine, najprije samo u Zagreb, a zadnjih se godina igra i po cijeloj državi. Tako je i ove godine, gdje će se 17. svjetsko kvizaško prvenstvo održati i u Puli u Klubu Kotač.

Početak kviza na svim lokacijama u Hrvatskoj je u 14 sati.

Svjetsko prvenstvo individualno je natjecanje pri kojem svaki natjecatelj dobije svoj set pitanja na papiru i na njega upisuje odgovore. Pitanja su na hrvatskom jeziku. 240 pitanja raspoređeno je u 8 kategorija po 30 pitanja čija težina varira od vrlo osnovnih i svakodnevnih do vrlo opskurnih podataka za koje prosječna osoba teško da je čula. Kategorije su: KULTURA, ZABAVA, MEDIJI, POVIJEST, SVIJET, LIFESTYLE, ZNANOST, SPORT & IGRE. Najslabije riješena kategorija NE BODUJE SE, ali uzima se u obzir u slučaju bodovnih izjednačenja.

Vrijeme rješavanja je 120 minuta podijeljenih u dva kruga po 60 minuta s pauzom između. U prvom krugu rješavaju se četiri kategorije, a onda i u drugom četiri. Koje kategorije će biti u kojem krugu, određuje ždrijeb IQA-a. Nakon prvog kruga rješavanja kreće ispravljanje prvog kruga. Igrač sa suigračem zamjenjuje obrasce i ispravlja njegovo. Nakon drugog kruga postupak je identičan, osim što se za obrasce ne smiju zamijeniti isti igrači kao nakon prvog kruga.

Kao i svake godine, nagradit će se hrvatska prva tri mjesta, a također i najbolji igrač do 25 godina (onaj koji na dan prvenstva još uvijek ima 25 godina). S obzirom da se igra na više lokacija, a nagrade će biti u Zagrebu - ako neki od osvajača bude izvan Zagreba, primopredaja će se napraviti prvom prilikom.

Članska donacija je 30 HRK po igraču i plaćanje će biti na licu mjesta.

Subota, 01.06.2019.
14 - 17h, prijave u event, članska donacija 30 kn

01 Lip 2019