Dimensions Festival

☀︎ 9. DIMENSONS FESTIVAL ☀︎
         1. - 5. srpnja 2021. 
TVRĐAVA SV. MIHOVILA / THE GARDEN RESORT / BARBARELLA'S DISCOTHEQUE 
 
 

Nakon desetljeća stvaranja reputacije kao jedan od najuglednijih festivala elektroničke glazbe u Europi, Dimensions festival će se iduće ljeto po prvi put održati u Tisnom i Šibeniku, od 13. do 17. kolovoza. Uz stalnu predanost klupskim zvucima i praćenju scene, glavna imena koja stižu na festival prikazat će sav raskoš elektroničke glazbe današnjice, a među njima će se na DJ pultu naći Zip, Helena Hauff, DJ Stingray, Surgeo i  Stenny b2b Skee Mask, Underground Resistance Live, Ash Lauryn, Moritz Von Oswald, Batu, DVS1, JASSS, Voigtmann, Reiss, Youandewan, Huerta, Red Greg, Yak, Freakenstein, Charles Webster, LSDXOXO, Josh Cheon. Nastupe uživo iščekujemo od Overmonoa, Karenn, Kosha, Titonton Duvantea, dBridge predstavlja premijerno projekt Black Electric, Tikiman & Scion izvest će Rhythm & Sound pjesme.

Festival će se održati na tri lokacije; na zadivljujućoj Tvrđavi svetog Mihovila, izgrađenoj na litici iznad središta grada Šibenika, zatim, u prekrasnoj uvali The Garden Resorta u Tisnom te na otvorenoj terasi diskoteke Barbarella's, gdje će nezaboravne cjelonoćne zabave biti pogonjene moćnim Sinai Sound Systemom. Uvod u festival bit će koncert otvorenja na Tvrđavi sv. Mihovila u samom centru Šibenika, gdje će glavni gost Floating Points u audio-vizualnom showu, predstaviti najnoviji album "Crush", uz druge klasike. Podršku će mu dati Mafalda, sa svojom plesnom kombinacijom jazza, soula i brazilske glazbe. Ostali izvođači otvorenja bit će objavljeni uskoro, a ulaznice je moguće kupiti putem ovog linka

Pravi dio raja smješten na dalmatinskoj obali, točnije u mjestu Tisno, The Garden Resort blagoslovljen je kristalno čistim morem, suncem i zvjezdanim nebom. To idilično i intimno okruženje postat će nova lokacija za mnoštvo ljubitelja glazbe iz cijelog svijeta. Unutar The Garden Resorta nalaze se tri različite, ali podjednako voljene pozornice. Legendarna pozornica na plaži, smještena na samom rubu uvale, uz more. Na glavnoj pozornici nastupit će najveća imena festivala, a u blizini ispod krošnji drveća Olive Grove pozornica ugostit će glazbene talente u usponu. Barbalella's, kao jedan od najzanimljivijih svjetskih klubova na otvorenom, udaljena kratku vožnju od The Garden Resorta, okupit će plesače do ranih jutarnjih sati. Kako bi održali originalni duh Dimensions i Outlook festivala, za zvuk će biti zadužen već kultni Sinai Sound System.

Dimensions festival se uvijek izdvajao zbog nekoliko ključnih razloga: posvećenost uzbudljivom programu, ekskluzivni i premijerni nastupi i ukusna mješavina novih heroja i pravih legendi. S uvijek visokom razinom kvalitete zvuka, motom kako je glazba uvijek na prvom mjestu i kontinuiranim njegovanjem zajednice izdavačkih kuća i klupskih partnera i ove godine Dimensions će predstaviti neke od vodećih igrača na sceni kao što je Freerotation Festival, izdavačka kuća Nicolasa Lutza My Own Jupiter, etiketa Helene Hauff Return to Disorder koja će na festivalu predstaviti i domaće glazbenike Le Chocolat Noira i Zarkoffa. Uz njih od domaćih nastupaju Petar Dundov, Ilija Rudman te najnovija akvizicija iz regije, beogradski bend Bella Technika koja će live izvesti svoj dugosvirajući prvijenac “Section” izdan suradnjom beogradske etikete Odličan Hrčak (podetiketa Bravo Boys) i PDV-a. 

Kao i uvijek festival će biti otvoren velikom koncertom, ovog ljeta po prvi puta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku na kojem će uživo nastupiti jedinstveni Floating Points. Svjetski poznati Sinai Sound System ozvučit će after partye u legendarnoj Barbarelli, a The Sound Studio će razgovore i tehnologiju kako bi Dimensionsu dodao još jednu dimenziju. The Garden će oživjeti u jedinstvenoj Dimensions estetici, a publiku očekuju i zabave na brodovima te na plaži. 

Festivalske early bird regionalne ulaznice u ograničenoj količini se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Festivalska ulaznica ne uključuje koncert otvorenja, boat partyje i after partyje. Ulaznice za koncert otvorenja, boat partyje i after partyje će se prodavati odvojeno. 

 

SVA IMENA DIMENSIONS FESTIVALA 2020: 

Ash Lauryn

Awesome Tapes from Africa

Batu

Bella Technika Live

CCL

Charles Webster

Credit 00

D. Tiffany

Darwin

dBridge Presents Black Electric (live)

Detroit In Effect

DJ Assault

DJ Koolt

DJ Masda

DJ Stingray

DMX Krew Live

Donna Leake

DVS1

Dr Banana

Ex-Terrestrial

Floating Points Live

Francesco Del Garda

Freakenstein

Gamma Intel

Gene On Earth

GiGi FM

Hamish & Toby

Helena Hauff

Huerta

Ilija Rudman

JASSS

John Gomez

Josh Cheon

Josey Rebelle

Karenn Live

Kiara Scuro

Kosh Live

Kris Baha

KRN

Le Chocolat Noir

Leif

Liquid Earth aka Urulu

Lokier

LSDXOXO

Mafalda

Marcellus Pittman

Margaret Dygas

Marsman

Michelle Live

Moritz Von Oswald

Nicolas Lutz

OCB aka Driss Bennis

Overmono Live 

Pangaea

Pearson Sound

Petar Dundov

Underground Resistance Live

Upwellings

Red Greg

Reiss

re:ni

Skee Mask b2b Stenny

Steevio & Suzybee Live

Sugar Free

Surgeon

Sweely Live

The Ghost

The Hacker

Tikiman + Scion (Live)

Titonton Duvante Live

Tom Ellis

Truly Madly

Vera

Voigtmann

Yak

Youandewan

Zarkoff Live

Zip

 

Alec Falconer 

Aletha

Champagne Funk 

Butter Side Up DJs

Cosmic Slop DJs

David Martin

Dimensions Soundsystem

Harri Pepper

Harry James

Harry Sheehan

Harry Wills

Heels & Souls

Hillas

Josh Tweek

Katiusha

Kessie

Loren

Lucy Locket 

Mark Turner

MLE

Michael Upson 

Rob Amboule

Sayang

Sean OD

SNO

Simon Scott 

Stevie Cox

Tho

Tony Neptune 

Will Lister

 


Više informacija o festivalu pronađite na:  

www.dimensionsfestival.com 
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival 
www.facebook.com/DimensionsFestival 
www.twitter.com/dimensions_fest 
www.mixcloud.com/dimensionsfestival 
www.youtube.com/dimensionsfestival