Poziv za prijavu na dječje radionice EduSplash Junior

U svrhu kvalitetnog provođenja slobodnog vremena djece tim EduSplash platforme osmislio je zabavne i interaktivne radionice EduSplash Junior za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Radionice EduSplash Juniora namijenjene su djeci dobne skupine od 8 do 14 godina. Cilj radionica je da se na zabavan i pristupačan način, u sigurnom okruženju i ugodnoj atmosferi coworking prostora Kluba Kotač (prizemlje Društvenog centra Rojc, Gajeva 3) najmlađima približi svijet glazbe i fotografije. Radionice su koncipirane tako da djeca kroz zabavu i igru nesvjesno uče i socijaliziraju se u neformalnom i opuštenom okruženju.

Radionicom Laboratorij zvuka polaznici će uz vodstvo magistrice glazbene pedagogije, Štefice Čeh, i glazbenog producenta, glazbenika i istraživača zvuka, Marka Grbaca Knapića, usvojiti elementarne stavke o glazbi kroz pokret kao jednom od najprirodnijih reakcija tijela na glazbu. Informativno će se dotaći i tema glazbene notacije koju će polaznici imati prilike usvojiti kroz osnove pozicije ruku na klaviru, a na istu temu nadovezat će se aktivnosti kroz koje će polaznici biti upoznati s poviješću instrumenata, od onih primitivnih pa sve do digitalnih instrumenata, a sve to uz praktične primjere uživo. Male polaznike voditelji će ohrabriti i da bez obzira na prethodno znanje i vještine skupno muziciraju, a biti će organiziran i posjet Puhačkom orkestru Grada Pule i Big Bandu. Na radionicu su dobrodošli svi, bez obzira na prethodno znanje.

Polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe (1. grupa: 1. - 4. razred i 2. grupa: 5. - 8. razred). Termini održavanja su: 26.03., 28.03., 02.04., 04.04. i 09.04.  - 1. grupa od 17:00 do 18:00 sati, a 2. grupa od 18:00 do 19:15. Mjesto održavanja coworking prostor kluba Kotač.

Radionica Foto blic kreativnim će pristupom polaznicima pružiti priliku da kroz zabavu i zajedničko druženje usvoje osnovne fotografske pojmove, a sve pod vodstvom nekadašnjih polaznica edukacijskog programa “Osnove fotografije” EduSplash platforme, nastavnice španjolskog i poljskog jezika i književnosti Ive Kuzmanović, slobodne fotografkinje, Ivane Oreški te slobodnog fotografa i voditelja edukacije ‘Osnove digitalne fotografije’ EduSplash platforme, Daniela Kiršića. Polaznici će imati prilike uživo vidjeti kako izgleda analogna i digitalna fotografska oprema, a dotaći će se teme o važnosti svjetla te se poigrati s različitim vrstama rasvjete. Kroz priču o tome što je foto portret i kakve sve vrste postoje, polaznici će naučiti kako uhvatiti različite emocije na fotografiji, a naposljetku će fotografski uratci polaznika biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi fotografija. Posebni gosti radionice u jednom će terminu biti i Udruga za lutkarstvo i animaciju djece Puppeta. Uvjet za pristup radionici je da prijavljeni kandidat ima uređaj s kamerom (digitalni fotoaparat, mobitel…).

Polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe (1. grupa: 1. - 4. razred i 2. grupa: 5. - 8. razred). Termini održavanja su: 25.03., 27.03., 01.04., 08.04. i 10.04. - 1. grupa od 17:00 do 18:00 sati, a 2. grupa od 18:00 do 19:15. Mjesto održavanja coworking prostor kluba Kotač.

Svi zainteresirani roditelji mogu prijaviti svoju djecu putem ONLINE PRIJAVNICE, a sudjelovanje polaznika je u potpunosti besplatno. Za obje radionice prijave su otvorene do 17. ožujka 2019. godine (do 23:59).
Sve dodatne upite šaljite na edusplash@seasplash.net ili nas kontaktirajte putem našeg Facebook i Instagram profila.