Electronic Beats festival dovodi atraktivne goste u Sirup!

48 sati. 12 lokacija. 22 izvođača. Electronic Beats festival se vraća u Zagreb sa sjajnim line-upom, ali ovaj put s nešto drugačijim konceptom na više različitih lokacija. Klubu Sirup je pripala čast da otvori festival u petak, 6. studenog, kada će nastupiti KiNK, Pytzek i Kölsch.

Peto izdanje Electronic Beats Zagreb održat će se 6. i 7. studenog kada će na nekoliko klupskih lokacija nastupiti niz popularnih međunarodnih i domaćih izvođača elektroničke glazbe i srodnih žanrova, dok će se na više gradskih lokacija održati niz predavanja, radionica i zabavnih sadržaja.

U petak navečer u klubu Sirup nastupit će domaćin Pytzek, čiji je Burek label sudjelovao u izdavanju uspješnica  još jednog gosta te večeri - bugarskog techno favorita KiNKa, koji posjeduje izrsne vještine i kao DJ, ali i kao live izvođač.

Večer će zatvoriti danski producent Kölsch, čji se emotivni i melodičan house i techno smatra kamenom temeljcem Kompakt kataloga. 

Prvog dana festivala u Teatru &TD će nastupiti edinburška hip hop i pop skupina Young Fathers, a uz njih i francuska alternativna skupina Talisco, londonski duo Ten Fé te hrvatski elektro trio Tomislav. Drugog dana, u subotu, u Močvari će nastupiti Kozmodrum, sastav koji izvodi novi stil klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, a predvodi ga renomirani zagrebački jazz i rock multiinstrumentalist Janko Novoselić. U Močvari će kao glavna zvijezda nastupiti američka hip hop zvijeda, performer, pjesnik i aktivist Mykki Blanco te britanski glazbenik Sinkane, koji spaja krautrock, free jazz i funk. Iste će večeri u Teatru &TD nastupiti DJ Koze, a posjetitelje će na ovoj festivalskoj lokaciji zabavljati i hrvatski DJ Ilija Rudman te mladi britanski elektronički glazbenik Romare.

Tijekom petka i subote održavat će se popodnevni i večernji program prepun radionica, predavanja, umjetnosti, druženja i magentom inspiriranih zalogaja, a priključit će mu se 10-ak gradskih lokala, galerija, restorana i concept storeova. EB festival za svoj peti hrvatski rođendan tako dobiva obrise konkrentog i jedinstvenog događanja koje će, vjerujemo, ponovno šarmirati poklonike elektronske i hip hop glazbe. 

Detalje i ulaznice pronađite na: http://www.electronicbeats.net/event/electronic-beats-festival-zagreb

Facebook event

06 Stu 2015