SARA RENAR

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji.

Iza sebe ima pet diskoagrafska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. "Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA  za europski album godine. Live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim  medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

U posljednjih pet godina Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine  Montažstroj i umjetničkog kolektiva SKROZ , česta je suradnica književnih manifestacija  "Goranovo proljeće", "Tko Čita?", "Sjećanje na Tina" i "Doručak kod Krleže", surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), književnicima i pjesnicima (Barbara Delać,  Marija Dejanović) te radi glazbu za multimedijske projekte ( “Radio Nostalgia from Mars”  gaming OST). Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekt  Europske Unije za potporu mladih glazbenika "European Music Incubator", europsku  potporu za mobilnost umjetnika i-Portunus te OneBeat Balkan umjetničku rezidenciju.

Posljednji studijski album Sare Renar “Šuti i pjevaj” objavljen je u izdanju Croatia Records 8.3.2021 a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri koji je potvrđen i sjajnim koncertnim nastupima u HNK Šibeniku te u Aquarius klubu u Zagrebu.

Sara je lani odsvirala prvi koncert u tijeku lockdowna u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik kada se zaključilo da su kazališni prostori odgovarajući za njen izričaj koji spaja suvremenu glazbu s originalnim nastupom. Poradi toga u planu je i dogovara se kazališna koncertna turneja Sare Renar s pratećim bendom. U slučaju interesa koncertnog nastupa Sare Renar kontaktirajte nas na booking@pozitivanritam.hr

 

 

Više informacija:
www.sararenar.com
www.facebook.com/renarsara
https://www.instagram.com/sara_renar
https://sararenar.bandcamp.com/

Video 
https://youtu.be/yPYo7hscQYM
https://youtu.be/45dymoGbIko?t=1235
https://youtu.be/pxZkb_ucgSs

Booking i kontakt:
booking@pozitivanritam.hr

Tech rider
Hospitality rider