No Rules + Iberlauf / 9th Zagreb International Blues Festival

U srijedu, 21. ožujka u Pločniku će rock-blues sastav No Rules promovirati svoj četvrti album "Na cesti bola". Ovi energični bosanski glazbenici već dugo nose nadimak "Majke iz Tuzle", a prije njih će nastupiti grupa Iberlauf.

Ovaj koncert odvija se u sklopu 9th Zagreb International Blues Festivala koji počinje 20., a završava 24. ožujka. U pet dana u tri zagrebačka kluba (Hard Place, Jiggy Bar i Pločnik) nastupiti će deset probranih domaćih te dva strana blues izvođača.

Ulaz na ovo događanje je slobodan. Svi su dobrodošli.

No Rules info:

Autorski projekt Gorana Čampare - Čampija - bend No Rules iz Tuzle predstavlja svoj četvrti studijski album "Na cesti bola". Album sastava kojeg su u BiH prozvali nasljednicima Majki i Partibrejkersa sadrži četrnaest pjesama, snimljen je u studiju "Pogon" u Tuzli pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića, a za glazbu, tekst i aranžmane je zaslužan frontmen, vokal i gitarist No Rulesa Goran Čampara.

Vrstu glazbe koju svira No Rules najlakše je opisati kao čisti, punokrvi rock'n'roll s elementima rhythm & bluesa, punk rocka pa čak i hard rocka, country glazbe te britanskog pub rocka. Tekstovi su izravni, iskreni i sarkastični. Ne dotiču se samo pukih ljubavnih tema, već nestašno dočaravaju gorko iskustvo svakodnevnog života. Okrutnost okruženja u kojem bend No Rules stvara, ne može im ništa jer njihova rock'n'roll priča u sebi još uvijek nosi obilje hedonizma i ironične neuklonljivosti.

No Rules je osnovan 1999. godine u Tuzli. Iza sebe imaju četiri studijska albuma "Pasje vrijeme" (2003.), "Probaj me" (2007.), "Homesick Blues" (2010.) i "Na cesti bola" (2017.). 2004. godine su osvojili prestižnu nagradu "Davorin" kao najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu su nominirani i 2008. u kategoriji rock album godine zajedno s Hladnim Pivom i Disciplinom kičme. Nastupili su na brojnim koncertima i festivalima u cijeloj regiji, bili na europskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15 000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su nastupili kao predgrupa Deep Purpleu (2007.). Danas nastupaju u sastavu Goran Čampara (vokal, gitara), Sanin Imamović (solo gitara), Denil Babović (bas gitara) te Sead Hadzić (bubnjevi).

https://www.facebook.com/norulestz/
https://www.facebook.com/iberlauf1/