Mimika Orchestra - live stream w/ interview + DJ set

U jesensko-zimskoj shemi, i u suradnji sa Education TV, nastavljamo sa live video streamovima iz našeg dućana ploča, kroz koje predstavljamo aktualna izdanja i ina kreativna dostignuća iz naše, ili radinosti naših suradnika.

'Divinities of the Earth and the Waters' je konceptualni album o čovječanstvu, zajedničkoj povjesti i kulturnoj povezanosti, ali i o psihodeličnom putovanju pojedinca u samoga sebe, svoje strahove i moralne dileme. Oni su predstavljeni kroz niz događaja temeljenih na južnoslavenskoj i drugim balkanskim tradicijama, slavljima i glazbenim stilovima. Radnja prati protagonista od ranog djetinjstva do sprovoda.

Zvuk Mimika Orchestra može se opisati kao mješavina progresivnog rocka, jazza i tradicionalne glazbe, ali tu su i teški grooveovi, sintesajzeri, live elektronika i free jazz improvizacije. Album sadrži 7 dugih kompozicija koje je napisao i aranžirao Mak Murtić, a pod njegovom palicom izvelo ih je preko 30 glazbenika. Mix je radio Hrvoje Nikšić, mastering Petar Dundov, a za likovno oblikovanje i dizajn bila je zadužena Jiao Guo.

Tijekom ovog video stream-a ćemo preslušavati album, uz gostovanje autora Maka Murtića, možda i neki kraći nastup vokalistica i pokojeg instrumentalista iz orkestra.
S Makom ćemo svakako popričati o albumu, nakon čega će nam on zavrtiti nekoliko ploča iz svoje kolekcije koje su ga, ili ga još uvijek, inspiriraju.

Više informacija o albumu + link za preslušavanje/kupnju:
—> www.pdv.com.hr/novosti/mimika-orchestra-255-izdaje-divinities-earth-and-waters 
—> www.pdv.com.hr/pdv-releases/mimika-orchestra-divinities-earth-and-waters

www.facebook.com/plocnikzg
www.pozitivanritam.hr/plocnik

Facebok event