Mad Ting S02e05 w Yesh, FrenkyBoy

Nakon prvog Mad Tinga u 2019. na kojem nas je rasplesala DJ Rea dovodimo ne jedan, nego čak dva domaća gosta! Prvi je veteran hrvatske grime scene, DJ Yesh! Drugi je DJ FrenkyBoy osnivač Bass Couturea i bass aktivist!

DJ Yesh:
Osnivač legendarne klupske večeri JabbaTon te pokretač Chew the Fat! Croatia Yesh je većinu svoje 15ak godina duge DJ karijere proveo u bass glazbi. Posljednjih se nekoliko godina vratio i svojim clubberskim korijenima te prvoj ljubavi vezanoj uz elektroničku glazbu, a to je 4x4 glazba s naglaskom na house te tako 2014. godine pokreće i klupsku večer imena Casa posvećenu houseu i technu.
Iste godine postaje i službeni DJ underground MC/vokalistice Diyale.

Osim mnogobrojnih klupskih projekata Yesh je i vlasnik etikete JabbaTon Records s izdanjima za neke od najpoznatijih britanskih underground umjetnika kao što su P Money, Footsie (Newham Generals) i Killa P, ali i regionalne renomirane producente Billaina i Filipa Motovunskog. Krajem 2016. pokreće i svoju emisiju Contrast Radio na poznatom zagrebačkom Radiju 101 posvećenu promociji klupske glazbe kao nastavak emisije Night Drive koju je 4 godine radio na Radiju 808.
U periodu od 2006.-2015. u Zagreb je na JabbaTon doveo neka od najvećih imena Grime scene pa je tako zagrebačka publika imala prilike uživati u nastupima MC-a kao što su Skepta, JME, Durrty Goodz, Ghetts, No Lay, Newham Generals, P Money i Killa P.
Nastupao je na najvećim festivalima u regiji kao što su Ultra Europe, EXIT, Outlook, Sonus, Terraneo, Hideout, Fresh Island, Springfestival Graz, Seasplash, Špancirfest, Pannonian Challenge, Ferragosto Jam itd., a dijelio je pozornicu s imenima kao što su Jessie Ware, Lee „Scratch“ Perry, Skepta, JME, Newham Generals, P Money, Jackmaster, Jamie Jones, The Martinez Brothers, Andy C, Wilkinson, Erol Alkan, Coldcut, DJ Craze, Goldie, Krafty Kuts, Marky, Noisia, Sigma, Friction, Gorgon City, Redlight, Plastician, MRK1, Jack Beats…

https://www.residentadvisor.net/dj/yesh
http://www.facebook.com/markoyesh
http://www.soundcloud.com/yesh-zagreb

DJ FrenkyBoy
Ljubitelj nježnijeg zvuka i ugodnog rolla, ovaj mladić iz Zagreba na drum and bass sceni djeluje od 2015. godine kada je sa prijateljima iz KSETa započeo njihov prvi program BiPieM. Nakon nekoliko uspješnih partya, BiPieM nažalost spriječen obvezama članova prekida svoj rad, te kao novinar počinje volontirati na portalu Klubskascena.hr, donoseći intervjue sa većinom establiranih imena, te nekih i manje poznatih kod nas.
Kroz suradnju sa scenom i sudjelovanju u organizaciji i vođenju Ambasadora (Stage & Backstage protokol), dodjela nagrada akterima elektroničke scene Hrvatske, odlučuje pridodati nešto novo na sceni u obliku Bass Couturea, multimedijskog kolektiva sa bassom u srcu, te kroz fizičku manifestaciju u obliku Bass Couture presents programa u klubovima Pločnik i Klub., dovodi neka od najsvježijih lica scene, uz naravno i ona uvijek rado viđena.
2018. se pokazuje veoma uspješna za DJ FrenkyBoya, kako kroz organizaciju i promocije, tako i kroz nastupe na vlastitim eventim, te nastupe na Membrain Festival 2018, DNB Konferenca (SLO, Ljubljana, Metelkova, Mizzart), te nažalost propušteni i neprežaljeni VuBass Open Air 2018 i Vubass Summer 2018.
2019. Započinje sa nastupom u gostima kod Bass Fightersa, na Difrakciji u Mariborskom Jazz Club Satchmo
Na sceni djeluje kao DJ, promotor, te postepeno gradi i svoj zvuk kroz produkciju, te redovno snima svoj Podcast mix naziva Sesh koji se objavljuje svaki mjesec na vlastitom Mixcloud kanalu.
U setovima se može ćuti sve od liquida, neura preko jumpupa i breakbeta do stardnog junglea, te ponedkad uleti i koja dupstepa i/ili dub traka.
https://www.facebook.com/DJFrenkyBoy/
https://www.instagram.com/djfrenkyboy/
https://twitter.com/DJFrenkyBoy
https://www.mixcloud.com/francsrdoc/
https://soundcloud.com/dj-frenkyboy

DJ Simonok:
Veseli Irac, pivar i DJ. Jel ga trebamo više predstavljati?
https://www.mixcloud.com/simonok/
https://www.instagram.com/simon.positivebrew/
https://www.facebook.com/Simonok-331761050886598/

DJ Rofellos:
Osnivač Grime Croatia, pokretać Mad Ting-a, DJ i veseljak.
https://www.mixcloud.com/rofellos/
https://www.instagram.com/djrofellos/
https://www.facebook.com/djrofellos/

Gdje: Pločnik, Međimurska 21, Zagreb
Kada: 15.02.2019.
Tko: DJ Yesh(HR), DJ FrenkyBoy(HR), DJ Simonok(IE) & DJ Rofellos(HR)
Što: Grime, Hip Hop, Bassline, DnB, Dubstep, Garage, All UK everything
Koliko: 0 kuna

Prijatelji eventa:
Zmajska Pivovara
Zembo Latifa
Pizzeria PaPizza
Marko Lopac

www.facebook.com/GrimeCroatia
www.facebook.com/dregermajstercrew
www.hhunity.org/

www.facebook.com/plocnikzg
www.pozitivanritam.hr/plocnik

Facebook event