Humanitarno izdanje Chilli bara za Dan žena

ChilliBar u Pločniku slavi Međunarodni dan Žena i kako to već tradicija nalaže i ovoga puta smo za Vas pripremili program koji garantira vrhunski glazbeni ugođaj i mnogo divnih Žena koje će nam ovom prigodom pokazati svoja glasovna, instrumentalna i DJ umijeća. 

U suradnji s Pločnikom, kao i svim izvođačicama, ovaj ChilliBar je humanitarnog karaktera. Planiramo prikupiti novčana sredstva koja ćemo darovati za svakodnevni rad sa visokotraumatiranim ženama Skloništu i Savjetovalištu Autonome ženske kuće Zagreb – žene protiv nasilja nad ženama.
http://www.azkz.net/
(autonomna ženska stranica)
https://www.facebook.com/autonomna/?ref=page_internal
https://www.peticija24.com/apel_vladi_rh_za_oitovanje_o_izjavama_minsitr...

U nadi da status Žene neće ostati samo na jednom danu u godini, te da će biti voljene i poštovane svakoga dana i u svakoj prigodi pozivamo Vas da svojim prisustvom budete dio jedne lijepe Ženske priče, koju ce Vam ispričati, otpjevati, odsvirati...

....Ženski zbor Čipkice

....Ženski dio sastava Vibrica

....DJ-ane Indra (Maia Brasil Rec.)

....DJ-ane Uyulala

 

Čipkice su ženski vokalni ansambl, posebnog zvuka i energije. One pjevaju tradicijske pjesme iz Hrvatske i cijelog svijeta. Možete ih prepoznati po crno-crvenim modnim kreacijama, koje svaka Čipkica prilagođava svom osobnom stilu. Prepoznatljive po svojim dirljivim i snažnim glasovima, Čipkice plijene pažnju gdje god da zapjevaju. Svojim nastupima pokazuju kako poštuju svoje i vole tuđe, pa će tako zapjevati na hrvatskom, srpskom, španjolskom, ruskom, haićanskom, škotskom, afričkom, francuskom i bugarskom jeziku.
Čipkice pjevanjem iznimno uspješno čuvaju hrvatsku i svjetsku kulturnu baštinu. Uče pjevati po sluhu i kao što i same kažu, žele dotaknuti izvor same pjesme, vidjeti kako se pjesma nekada pjevala te ju tako naučiti i onda pridodati nešto svoje.
I svoje slobodno vrijeme provode zajedno. Ukoliko bismo trebali predložiti novi termin koji opisuje ovakav ansambl, rekli bismo da je ovo jedan soul support zbor, koji brine o duši žene kroz pjevanje i međusobnu podršku.
“Puno žena, kilavo dijete” poslovica je koja ne vrijedi za Čipkice. Ove žene uz pomoć njihovih bivših i sadašnjih voditelja uskoro promoviraju njihov prvi CD kojem se jako vesele.
Dođite i posluhnite Čipkice u Pločniku i upustite se u putovanje svijetom na njihov način. 
https://www.facebook.com/chipkice/ 
https://soundcloud.com/cipkice

Indra (Maia Brasil Rec.)

Od world-music emisije Baraka na Radiju Student, Ministarstva psihodelije i Chillibara i niza različitih psybient tuluma i trance festivala, do rezidentice na Mo:Demu, Indra nas preko 15 godina vodi na putovanja svijetom i beyond kroz svoju jedinstvenu fuziju vibrirajućih ambijenta i toplih etno zvukova ispod kojih je uvijek dub kičma i gruv Majke Zemlje. Njena kompilacija "Forest garden"poziv je da se vratimo roots vrijednostima i održivom načinu života.
https://soundcloud.com/indra_dj/indra-feat-karlo-slavikovski-on-trumpet-...

Vibrica...desilo se i to… povodom Dana žena ženski dio bubnjarskog kolektiva Vibrica odlučio je „privremeno se odmetnuti“ i napraviti jednu mini žensku svirku…za to vrijeme će momci iz Vibrice najglasnije vrištati iz prvih redova i guštati u čaganju. ☺
Bit će red svirke, red pjesme, red smijeha…al ponajviše dobre zabave. Zabavite se s nama za 8. mart , lets vibrrrrrrrrrrr….
Malo o samom bendu:
Vibricu čini skupina zaljubljenika u ritam i zapadnoafrički djembe bubanj koja se prije nekoliko godina našla na istoj valnoj duljini. Od tada redovito sviraju zajedno, otkrivaju čari i zakučice zapadnoafričkih ritmova, razvijaju vještinu koja ih je povezala i uživaju u spontanim prijateljskim druženjima. Osim djembe bubnja, sviraju i na dun-dun bubnjevima koji čine bazu svakog zapadnoafričkog ritma. Od najmanjeg prema najvećem, to su: kenkeni, sangban i dununba. Ponekad među njih zaluta i pokoja šuška, zvonce, dražesni afrički balafon, šumska frulica ili milozvučna gitara.
https://www.youtube.com/watch?v=2TEG8O66S24
https://www.youtube.com/watch?v=mj7iR47DMCY

Uyulala

Glazba DJ-ane UYULALA kao da prati izohipse rodne joj Slavonije - rijetko stremeći visinama, većinu svoga puta provodi lagano fluktuirajući nad zemljom u čijoj je toplini duboko ukorijenjena. Kad se i ponekad odvaži na skok biva to tek jedva primjetni trzaj, prolazni hir, kvrckaj po nosu uspavanih dolina, dovoljan da se trgne, nedovoljan da je potpuno probudi iz sna. Uyalalin Chill začinjen je raznim utjecajima skupljenim na brojnim putešestvijama. Inače, Uyulala svoj stil strpljivo gradi posljednjih desetak godina otkad se i pronalazi u psihodeličnoj glazbi te započinje s aktvnim DJ-ingom. Do danas je vrtila na mnogim partyjima i festivalima (Tides of Youth, Momento Demento, Oddvod, Regeneration...).
https://www.mixcloud.com/uyulala/