Hrvatska elektronička delegacija uspješno se predstavila na glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week

Hrvatska kao festivalska destinacija prvi put je predstavljena od 26. do 28. rujna u Parizu na tradicionalnoj globalnoj glazbenoj konferenciji Paris Electronic Week. U ime Hrvatske sudjelovalo je 17 hrvatskih predstavnika elektroničke scene, poput DJ-a, promotora, producenata, a među njima i Vedran Meniga, kao predstavnik Pozitivnog ritma. 

Hrvatska elektronička scena je preko kontakata u inozemstvu (Udruga Technopol koju vodi Tommy Vaudecreane, te DJ Jean-Marie Kone) i platformi koje čine (Nagrada Ambasador, Udruga Klubska kultura i portal Klubskascena.hr) primila poziv od kolega iz Francuske s ciljem ostvarenja kulturne razmjene između glazbenika i organizacija iz europskih prijestolnica kulture. Trodnevni program za cilj je imao povezivanje i umrežavanje hrvatskih elektroničkih snaga s ostatkom svijeta, prezentiranja RH u europskim prijestolnicama kulture, ali i uvođenja elektro-scene u kulturnu kartu Lijepe naše. 

Od 26. do 28. rujna Hrvatska je imala svoj štand tijekom konferencije na kojem su se izložiti promotivni materijali, brošure, katalozi, flyeri, promo miksevi naših aktera scene koji žele da se za njih čuje preko granice. Program predstavljanja Hrvatske se otvorio  panelom 27. rujna u gdje je Sergej Lugović (Sergej Snooze) kao moderator vodio razgovor o našoj elektroničkoj sceni reflektirajući se na DJe, producente, izdavačke kuće, klubove i festivale. Poseban naglasak na ovom predavanju stavljen je na temu festivalskoj turizma u Hrvatskoj i razvoju destinacija. Gosti na ovom predavanju bila su renommirana imena naše scene s velikim iskustvom: Petar Dundov, Vedran Meniga (Pozitivan Ritam), Pero Brčić (Pero-Fullhouse, Skeptik), Haris Čustović (SAE London). Snimku panela možete pogledati na ovom linku na stranici Klubske scene. 

Naši delegati su se susreli sa profesionalcima iz francuske glazbene industrije te radili na sklapanju kontakata, suradnji i povezivanju sa ciljem kulturne razmjene. U sklopu ovoga programa dodatno su se DJ setovima predstavili System Divine, Yakka i Lawrence Klein.

Vrhunac cijelog gostovanja bila je hrvatska večer u kultnom pariškom klubu Concrete. Na glavnom flooru kluba Concretea 27. rujna od ponoći za pultom su se našla naša tri renomirana DJ-a imena; Pero-Fullhouse aka Skeptik, Sergej Snooze i Haris Čustović koji su predstavili domaću underground scenu, dok je potporu pružio francuski DJ i zaljubljenik u Hrvatsku - Jean-Marie Kone koji je jedan od inicijatora predstavljanja hrvatske elektroničke scene u Francuskoj.

Podršku projektu su pružili: Hrvatska Turistička Zajednica, Zadarska županija, Grad Šibenik, Grad Makarska, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Zagreba, Rijeke, Šibenika, Splita, Makarske i Dubrovnika.

Fotografije s Paris Electronic Week-a pogledajte na stranici RatCat