Global Grooves u Pločniku

Izvorišta, radijska emisija koja se već godinama emitira na Radio Studentu, jedina je takva emisija koja promovira world music. Nakon nekoliko DJ gostovanja na koncertima etno/world music izvođača i organiziranja povremenih slušaonica, Izvorišta izlaze i u pravu DJ večer posvećenu plesnoj glazbi. Prvo izdanje Global Groovesa u goste dovodi Nenada Kovačića (Antenat/Sevdah Takht Damira Imamovića…) uz domaćina večeri, Emira Fuluriju.

NENAD K. (Zagreb)
Po pozivu glazbenik, obožava se ponekad igrati DJa, odnosno selektora, pogotovo na bukovačkim i SCovim tulumima ili kad ga u goste pozove dj Emir. Uglavnom poseže za glazbom s Juga, odnosno sa Sjevera, ovisi kako okrenemo globus. Ni Istok ni Zapad mu nisu mrski. Glavno je da baca i mrda.

EMIR F. (Dubrovnik)
Sve ono što možete slušati u radijskoj emisiji Izvorišta, slušat ćete u srijedu u Pločniku - od Balkana i klezmera preko tarante, cumbie, afrobeata, gnawe, throat singinga, rumbe, neotanga i tko zna čega sve ne. Tradicijska glazbe iz cijelog svijeta, ali s naglaskom na muzici za ples…

Srijeda, 26.4., od 22 do 02, ulaz slobodan. Pridružite se Facebook eventu.