Fabian Mateša, Tonota (live), Niobe u Pločniku

Ovogodišnja, jedanaesta po redu Velika rock eksplozija će se održati od 25. do 29. rujna, a u četiri zagrebačka kluba će nastupiti ukupno osam izvođača. U četvrtak, 27. rujna u Pločniku održava se Electro Night, a nastupaju Fabian Mateša, Tonota (Live) i Niobe. Riječ je o prvoj večeri u povijesti Velike rock eksplozije koja je posvećena isključivo elektronskoj glazbi.

Ulaz je slobodan. Facebook event --> https://www.facebook.com/events/501311563629400/

Niobe (Volta)

Momak iz Belišća/Valpova, 22-godišnji DJ aktivan je na zagrebačkoj sceni godinu dana tijekom kojih je ostvario nastupe u klubovima poput Medikinog Attacka, Mastersa, Funk Cluba, KSET-a, Pločnika, SoundFactorya i ljubljanskog Roga. Suorganizator je klupskog programa/podcast serijala VOLTA koji naglašava suvremeni i eksperimentalni zvuk, te jedan od radijskih voditelja Zvučnog Zida na Radio Studentu gdje dvaput mjesečno predstavlja svježa izdanja globalne underground scene. U veljači je proglašen za Nucomera godine od strane Illectricity Festivala kojega je i zatvorio. Kod klupske muzike ga najviše privlače nepravilni, sinkopirani ritmovi te industrijski i ritualni zvuk, pa mu tako setovi variraju od meditativnog techna i rastrojenih bass breakova do glitcha, GQOM-a i future footworka.
--> https://www.mixcloud.com/NiobeZagreb/stream/
--> https://soundcloud.com/user503113308 

Tonota LIVE (Playground Hustle)

Tonota je producentica iz Zagreba. Glavni projekt joj je Playground Hustle, duo koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Njen prvi solo projekt bio je live set napravljen za predstavu Lutonjica Toporko i devet župančića. Nakon toga, uviđa kako je zabavno kombinirati različite male dijelove u neprekidnu cjelinu. Radi svoj prvi klupski live set s kojim nastupa u KSET-u (Corrupt), Pločniku, Medici (VOLTA) i na Illectricity festivalu. Voli glazbu koja miješa žanrove i puna je iznenađenja pa takvu glazbu i stvara. Očekujte bas. 
--> https://soundcloud.com/user-869252084 

Fabian Mateša (Metz Attack)

Fabian je mladi Vodičanin koji je prošle godine osvojio nagradu Ambasador u kategoriji "Newcomer godine" portala Klubskascena. Njegovi setovi kombinacija su dubokih zvučnih valova, tankih nitastih melodija i svemirskog ambijenta, koja daje jednu neobičnu ali opet lako spojivu priču elektronike i Deepa. Jedan je i od osnivača i članova mladog Metz Attack DJ kolektiva iz Vodica.
--> https://soundcloud.com/fabian-mate-a