40+ // Dejavu by Ivan Krželj plus Iv/An u Pločniku

Nakon podužeg izbivanja s domaće underground scene, na plesni podij ponovo nas zove čuveni klupski program Dejavu, DJ-a Ivana Krželja.

40+ simbolička je proslava nekoliko paralelnih obljetnica koje su uslijedile u 2018. godini - uslijed (post) punk eksplozije, za mnoge simbolička 1978. godina iznjedrila je imena poput The Normal, The Human League i The Cure, koji su prije punih 40 godina hrabro (i nesvjesno) krenuli u stvaranje modernog pop-establišmenta. 

Singlom Warm Leatherette započinje i priča o izdavačkoj kući Mute Records koja je ove godine proslavila svoju 40. obljetnicu, okrunjenu prigodnom, faktografski bogatom monografijom. The Human League su elektro-pop svijet zauvijek zadužili singlom Being Boiled, a poput Daniela Millera, koji je u svega dvije minute tako precizno sažeo distopijsko djelo Sudar J. G. Ballarda, The Cure su Camusovog Stranca hrabro pretočili u vlastito minijaturno pop remek-djelo. 

No da ne ispadne kako će večer proteći u tonu isključivo ovo troje post-punk divova, Dejavu će nas podsjetiti na opskurne dragulje koji nastavljaju odolijevati vremenu, uz obavezan osvrt i na aktualne izvođače koji u legendama nanovo pronalaze izvor inspiracije; među njima je i Iv/An, jedna od istaknutijih perjanica domaćeg elektro-popa posljednjih godina, koji će uraditi prigodan nastup uživo.

Ulaz slobodan.

FB event --> https://www.facebook.com/events/335866276981654/