Kino Kotač: Proces #5 - Pride edition

Predstavljamo peto izdanje programa Proces posvećenog osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promijeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Pridružite nam se 7. lipnja u Kotaču kako bi zajedno rušili barijere i gradili prostor slobode.

Kako nam se opasno približavaju zagrebačka 17. Povorka ponosa i splitski Pride dva tjedna kasnije, ovog smo puta odlučili pripremiti kokice i prikazati film u produkciji Zagreb Pridea "Prajd za sve nas".

"Prajd za sve nas" dokumentarni je film koji donosi priču o petnaest godina Povorki ponosa u Zagrebu, organizatorima, promjeni u društvu i također, hrabrosti koja je bila potrebna da Povorka ponosa postane najveći politički prosvjed u Hrvatskoj. Nakon projekcije ćemo se mrdati uz ritmove vrsne glazbe koju smo vam pripremili. Dođite se podružiti i vidjeti kako je sve počelo i onda u subotu svi m(a)rš na Prajd - Zagreb Pride 2018. | 17. Povorka ponosa!

Proces je namijenjen posjetiteljima svih seksualnih orijentacija, nacionalnosti, spolova i rodova, vjeroispovijesti, boje kože... onima koji su željni izlaska iz rutine i koji su cijepljeni od predrasuda. Podržite različitost, ravnopravnost, uključivost i ljubav, jer ljubav nije manjina! Budite svoji, slobodni i izrazite se kako želite. Prihvatite sebe i druge. Zajedno rušimo predrasude i slavimo različitosti koje nas čine onima koji jesmo.

FB link: Kino Kotač: Proces #5 - Pride edition

07 Lip 2018