Kino Kotač: Proces #3

Predstavljamo Vam treće izdanje programa Proces posvećenog osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promijeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Pridružite nam se 25. travnja u Kotaču kako bi zajedno rušili barijere i gradili prostor slobode.

Kako smo kroz prošli Proces imali prilike uživati u današnjoj drag sceni u Hrvatskoj, kroz ovaj Proces i projekciju filma ulazimo dublje u početke drag ballova i vogueinga u SAD-u 80-ih godina i kroz razgovor s našim gostom vučemo paralelu između drag scene tada i sada, njenog značenja tada i sada i još štošta. Ne budi drama queen, budi diva i dođi u Kotač!

Projekcija filma "Paris is burning"

"Paris is burning" zasigurno je jedna od najboljih kronika drag scene New Yorka 80-ih godina prošlog stoljeća. Na velikom platnu imamo prilike pogledati svu raskoš balova, poznatog voguea, ali i čuti nade i snove protagonista. Propitivanje rase, klase, ali i pitanja subverzije roda upoznajemo kroz sudionike balova iz različitih 'kuća' poput Xtravaganza, Ninja, itd. Ovaj dokumentarac Jennie Livingston iz 1991. je dobio razne nagrade na festivalima, od kojih Nagrada žirija na Sundance Film Festivalu, Nagradu Teddy za najboji dokumentarac na Berlin Film Festivalu te Izvanredan film (dokumentarac) na GLAAD Media Awards.

Razgovor: Ivan Blagajčević

Plesač, koreograf, performer, učitelj plesa, glumac, drag queen – Ivan Blagajčević je sve to, ali ne i samo to. Puležan sa švicarskom adresom, Ivan će nam predstaviti sebe, svoj rad kao plesač i koreograf, pričat će nam o predstavi koju će izvesti u INK-u, kao i o dragu i što ga je zaintrigiralo da se dragom počne baviti profesionalno i što ga je inspiriralo da stvori Evalyn Eatdith, s kojom je nastupao na raznim događajima u Parizu, Amsterdamu, Zürichu, Ženevi, Los Angelesu, San Franciscu, itd. Dođite poslušati zanimljiv razgovor i saznati više, između ostalog, o jednoj specifičnoj i zabavnoj vrsti izvedbene umjetnosti.

Proces je namijenjen posjetiteljima svih seksualnih orijentacija, nacionalnosti, spolova i rodova, vjeroispovijesti, boje kože... onima koji su željni izlaska iz rutine i koji su cijepljeni od predrasuda. Podržite različitost, ravnopravnost, uključivost i ljubav, jer ljubav nije manjina! Budite svoji, slobodni i izrazite se kako želite. Prihvatite sebe i druge. Zajedno rušimo predrasude i slavimo različitosti koje nas čine onima koji jesmo.

FB link: Kino Kotač: Proces #3

Ulaz: slobodan

25 Tra 2018