Gastro cLABing #2 - Vege touch

Prijaviti se možete javljanjem u inbox Klub Kotač!

'Gasto cLABing' je jednodnevna radionica koja spaja hranu, glazbu i zabavu. Voditelj radionice je samouki chef Goran Zgrablić, a za glazbu je zadužen DJ Pez.

U drugom izdanju Gastro cLABinga u Kotaču, chef Goran Zgrablić pokušat će sahraniti mit da vegetarijanska ili veganska prehrana deblja i nije pogodna za sportaše jer je bogata ugljikohidratima, a siromašna proteinima. Štoviše, mnogi vjeruju da hraniti se vege znači jesti bezukusnu hranu okusa na karton. Isto tako, postoji pogrešna predodžba da se trebaju odbaciti slasni nonini recepti jer vege sastojci pašu isključivo uz kineske ili indijske recepte.

U ovoj radionici koristiti ćemo tofu, tempeh i seitan kao proteinsku bazu svih jela. Njihove se teksture vrlo razlikuju, ali imaju jednu zajedničku osobinu - to su spužve koje upijaju razne okuse i mirise začina i marinadi. Ovi visoko proteinski sastojci, iako nisu dio naše kulinarske tradicije, mogu zamijentii meso u receptima koje poznajemo i volimo od malih nogu.

Da bi našim jelima dali zelenu boju klorofila oplemenit ćemo ih samoniklim biljem koje u ovo proljetno doba buja kao ludo.

FB link: Gastro cLABing #2 - Vege touch
Ulaz: kotizacija 50 kn po osobi

24 Tra 2018