Double Chamber #2

Wake the town & tell the people! Dub arena #6 tek je prošla, a proljeće nam je pred vratima! Ovaj put uz domaćine Munchiese i Deco - THeCo majstoricu Dubcat počastit ćemo vas (i sebe) jednim live actom iz UK - Conscious Youth!

Dubcat, nome de guerre naše drage Katje.

Osim što kroz svoj deco team THeCo transformira venue naših sessiona iz seoskih diskaća u jazbine vrijedne Black Ark studia, ona je i vrijedna selektorica i diggerica zlatnih tuneova i verzija škole poput Scientista, Tubbya, Perrya… pa sve do tvrdeg UK Steppersa. Every dawg have him day an every Cat him 4 o'clock!!!

Conscious Youth, kada je Django Reinhard prvi put čuo raspy glas i trubu Louisa Armstronga na gramofonskoj ploči, briznuo je u plač i zavikao „Mon frère!“. Ista ljubav, strast i vizija koja je povezivala ove Jazz velikane preko Oceana ponovila se kada su Munchiesi prvi put vidjeli/čuli dečke i djevojke iz dalekog Manchestera. Svjesni i beskompromisni, braća po oružju sakupljeni u live act iz nekolicine daleko poznatih projekata i bendova, poput Black Star Dub Collective, Autonomadsa i Dub Reaktiona, ovaj pank-dub pomladak reinventa i pomiče granice glazbe i aktivizma i jasno predstavlja novu struju Conscious bass glazbe u 21. stoljeću.

Kao live act sačinjen od glazbenika, live mixinga i MC-a u Pulu dolaze u sklopu Balkanske mini turneje koja obuhvaća Zagreb i Zenicu s bredrinima iz Zenicafaria Soundsystem i Homegrown Sounda - Seasplash pre party inna 420 style - Just Dubwise #11 with Conscious Youth. Iza sebe imaju mnoštvo vinil i digitalnih izdanja koja možete čuti i nabaviti preko Woodland Records labela. Imali smo ih priliku i čast upoznati na prošloj ediciji Seasplash Festivala, i držimo da će naše prijateljstvo i suradnja rasti i srušiti izmišljene granice i zidove što nas dijele.

The youth need a real education and every child has the entitlement to an education based on their needs, not the systems needs.
LINE UP: Conscious Youth (live) / Dubcat / Munchies Sound System
DECOS: THeCo
ART: Steppa ART
FB link: Double Chamber #2

13 Tra 2018