Slurp! Festival

Slurp Vol.4

subota / saturday / sabato 22.09.2018.

Fort Punta Christo
Štinjan / Pula / Croatia

22-06h
ulaz / entrance / ingresso: 50 kn

Slurp! FLOOR:

DEJAN MILIČEVIĆ

Tko god je u našoj regiji pratio elektronsku scenu i provodio vikende u klubovima, još od davne 1995.godine, zna za Dejana Milićevića. Prošle godine, jedan od najboljih regionalnih DJa i producenata, proslavio je 20 godina vrlo uspješne karijere. U svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri Dejan je nastupao na svim najbitnijim festivalima, od kojih bi istaknuli evente kao što su Boiler Room, EXIT festival (Serbia), Kazantip (Ukraine), Dance Valley (Holland), Monegros (Spain), Awakenings (Holland), Apokalypsa (Checz Republic), Sonus festival (Croatia), MayDay Budapest (Hungary), Tommorowland (Belgium), ADE (Holland), Sonar festival (Spain), Boiler Room Set (Serbia), Stay Up Festival Cagliari (Italy), Popkomm (Germany), JEMF Festival (RO), Lovefest (Serbia)….and famous European clubs: Tresor Berlin (Germany), Magdalena Berlin (Germany), Raw 14 (Spain), Florida 135 (Spain), Fabrik Madrid (Spain), Apollo-Nitsa (Spain), Industrial Copera (Spain), Circuito (Brasil), M47 (Hungary), Ambasada Gavioli (Slovenia), MS Connection Mannheim (Germany), Hristo Botev (Bulgaria), Kristal Mamaia (Romania), The Egg London (UK), Dom im Berg Graz (Austria), Warehouse (Malta), Living Room (Switzerland), Database (RO), ali također I poznati azijski klub Glow u Bangkoku (Thailand). Dejanov stil bi se mogao opisati kao miks techno i house glazbe, gdje se isprepliću underground trackovi kako novije produkcije, tako i dašak starih dobrih klasika. 2011.godine Dejan je izdao svoj prvi album, ali do tada se već u Dejanovom opusu našlo više od 80 EP-jeva. Album “Trust and the Purpose” (Gillesku Records) rasprodan je u samo 5 dana. Njegov drugi album “Just Keep Talking Girl” izdan je 2012. na Plastic city labelu ostvario je veliki uspeh i primio odlične recenzije kako od kolega DJeva tako i od rasplesane publike. 2014. godine Dejan je otvorio vlastiti label pod nazivom Tit0 (Tit Zero Recordings ) gdje je na prvom izdanju gost bio legendarni techno mag – Dj Rush, a na zadnjem i perspektivni hrvatski producent Jan Kinčl Zero.Dejan svojom glazbenom etiketom Tit Zero Recordings nastavlja s podrškom mladih producenata iz cijele regije i u stalnoj je potrazi za novim mladim talentima. Dejanov novi album “Summation”, izdan je u ožujku ove godine na poznatoj berlinskoj etiketi Plastic City.
facebook.com/dejanmilicevic
residentadvisor.net/dj/dejanmilicevic
soundcloud.com/dj-dejan-milicevic

LIFE4FUNK

Rođen je u Rijeci 1981.godine. Ranu mladost provodi u Beloj Crkvi u Vojvodini, sakupljajući kazete sa modernom plesnom glazbom tog doba, a sa 14 godina, davne 1995. počinje aktivno sudjelovati u lokalnom disco klubu i na radio postaji gdje sa prijateljima vodi radijsku emisiju koja je bila orijentirana na promoviranje klupskog zvuka tog vremena. 1997.godine postaje rezident legendarnog dancing bara Diva gdje profilira svoj način puštanja glazbe. 1999.godine seli u Novi Sad i upoznaje većinu ljudi koji su zaslužni za razvoj klupske scene u Srbiji. Ne dugo zatim, 2000.godine sa prijateljima otvara ljetni klub Aquarius u Beloj Crkvi. Gostujući u mnogim klubovima bivše Jugoslavije postao je poznat po istančanom sluhu, izvrsnoj selekciji i specifičnoj povezanosti sa publikom. Prije 10 godina nastupa na Exit festivalu i priključuje se Englishbreakfast organizaciji koja je zaslužna za veliki broj fantastičnih klupskih noći u Novom Sadu. 2012.godine odlučuje da se vrati u Hrvatsku i sada, nakon 22 godine iza pulta, živi u Rijeci i zajedno sa prijateljima vodi Crkvu. I dalje daje sve od sebe kako bi život bio proslavljen na pravi način.
soundcloud.com/life4funk
facebook.com/life4funk.dj

RICH BEBETTO

Samir Kamber aka Rich i Boris Bjelica aka Bebetto dva su veterana pulske i istarske elektroničke scene. Na svojim nastupima, osim recentne techouse/techno produkcije, promoviraju i zajedničke produkcijske uratke.
soundcloud.com/dj-rich-2
soundcloud.com/dj-bebetto
mixcloud.com/borisbebetto/

XXL

Boban Skaramuca aka XXL počeo je pokazivati zanimanje za glazbu još od rane dobi i bilo je samo pitanje vremena kada će krenuti s miksanjem raznih ploča iz svoje kolekcije. Karijeru DJ-a započeo je na Fourt Bourgignonu u Puli 1998. godine. Nastupao je u brojnim klubovima u Istri i Hrvatskoj te na Valkana Beach Festivalima. Sa svojom organizacijom „Kid Stuff“ organizirao je brojne partije u Istri i ostatku Hrvatske. Zadnjih godina uglavnom nastupa pod Seasplash zastavom na raznim eventima i festivalima. Njegov zvuk danas uključuje duboke i groovy elemente, preko electra i minimala, do progressive housea i techna.
soundcloud.com/user1363837/music-after-dinner-poadcast
facebook.com/boban.xxl

ALLAN M – warm up!

Alen Ljubičić aka Allan M rođen je 1989.godine u Puli a živi u Labinu. Djetinjstvo je proigrao na ulicama Labina, a partiji su postali magnetski privlačni za mlado srce već s 14 godina. Dvije godine kasnije Alen se sam naglavce baca u glazbeni val i kupuje prvu opremu. Učio je sam i krenuo snimati vlastite mixeve. Uskoro su kolege primijetile potencijal i priča počinje dok Alen nastavlja svoj house i tech house sipati po domaćim klubovima i barovima. Danas se Alen bazira na minimal i tech zvuku, konstantno kupujući nove ploče i traženju nekog novog zvuka i ritma.
soundcloud.com/djallanm
mixcloud.com/djallanm/
facebook.com/Allan-M-132266220139616/

BASS FLOOR:

RAHMANEE

Radan Djordjević aka Rahmanee pojavio se na beogradskoj i srpskoj sceni 1999.godine, rastući iz godine u godinu. Rahmanee je svojim producentskim i DJ radom bio jedan od stvaratelja scene kod naših istočnih susjeda, te je isto tako majstorskim miksanjem jungle, drum ‘n’ bass i dubstep zvukova, dostigao visoku razinu kvalitete, ostvarivši snažan doživljaj prilikom nastupa uživo, postavši jedan od najtraženijih DJ-a na ovim prostorima. Brojni festivali i samostalni nastupi ugostili su ovoga glazbenika te ga s ushićenjem ponovno pozivaju. Uz brojne remix uratke, širem krugu posjetitelja, Rahmanee, će zasigurno biti najpoznatiji kao autor najvećih balkanskih drum ‘n’ bass hitova, među kojima su «Buđav lebac» i «Udarac». Njegov zadnji projekt je super bend Mini Linija koji uključuje članove bendova Darkwood Dub, Lira Vega, Jarboli…
soundcloud.com/rahmanee
facebook.com/Rahmanee/

ARBORETUM KOLEKTIV

Kolektiv je nastao 2011. godine iz čiste ljubavi prema drum’n’bass glazbi Da li u ulozi izvođača ili organizatora mnogih evenata u sklopu udruge Aboretum ili samostalno, kolektiv je pronašao svoj put na lokalnoj, ali i regionalnoj sceni. Oni su drum’n’bass trojac iz Pule kojeg čine Jinxie Grooves, Chvigy i Mango. Kombiniranjem svih stilova drum’n’bass glazbe kao što su; liquid, jump up, deep, jungle i dubwise, Arboretum Kolektiv nudi jedinstven miks drum’n’bass stilova. Njihov je zvuk, izvorno formiran, s ciljem podizanja lokalne scene na višu razinu te pridonošenju globalnoj drum’n’bass zajednici. Arboretum Kolektiv širi ljubav i pozitivne, drum’n’bass vibracije!
soundcloud.com/arboretum-kolektiv
facebook.com/ArboretumKolektiv/

DR. OBI

Dr.Obi svoje je glazbeno putovanje započeo u ljeto 2005. u Zagrebu sa svojim još uvijek aktivnim projektom Jahstice Soundom. Iste godine postaje članom najutjecajnijih lokalnih dub i reggae projekata. Svoje zvučno inženjerstvo izučio je kroz rad u Digitron Sound Systemu, a sada radi kao inženjer zvuka za mnoge bendove iz Hrvatske kao i za Pozitivan ritam te se potpisuje kao glavni tehničar Seasplash Festivala. Član je zagrebačkog benda Bamwise koji je svoj album prvijenac izdao za PDV records. Početkom 2017. počeo je stvarati svoju glazbu u suradnji s Anjom G.
soundcloud.com/amplifyahmusic
amplifyah.bandcamp.com/releases

PROOVE

DJ Proove je Puležan koji je glazbeno odgojen na tvrđavi Punta Christo gdje kroz razne festivale i partije ostvaruje prvi kontakt s bass glazbom. U glazbene vode kreće 2013. godine iz Društvenog Centra Rojc u Puli, gdje počinje razvijati svoj DJ stil. U suradnji s DJ-ima 207 i Degom, osnovao je Untied label 2015. godine koji do sada iza sebe ima 10 izdanja. Vrti sve forme dubstepa, ali se ipak u svakom njegovom setu osjeti snažna ljubav prema grime-u. 2018. godine Proove se okreče produkciji te u suradnji sa Sapleom iz Volumen kolektiva objavljuje trake “Crax Dub” i “4 AM”.
soundcloud.com/proove
soundcloud.com/sapleo/crax-dub-proove-and-sapleo
facebook.com/profile.php?id=100004665735656

BASS EXPERIENCE

Bass Experience je kolektiv DJ-a, producenata i party organizatora iz Zagreba, Pule i Vodnjana a sačinjavaju ga: Richo, Jan Becele i BoombarDub. Bass Experience je rođen je iz projekta Bass Explosion 420, godine 2016. kada su Jan Becele (ex Trip to Zion) i Richo udružili svoje snage i oformili svoju glazbenu noć nazvanu Bass Experience koja se održavala u Zagrebu u Močvari. u AKC Medika, i na Fort Punta Christo u Štinjanu. Kasnije im se u zajedničkom djelovanju pridružuje i BoombarDub.
https://soundcloud.com/bass-experience
https://www.facebook.com/bassexperience/

VIBRATION ADDICT SOUNDSYSTEM

Soundsystem iz Sutivanca, sela u unutrašnjoj Istri, koji nastaje početkom 2015. godine iz čistog hobija i ovisnosti prema dub muzici a iza kojeg stoji Neven Šugar. Soundsystem seli u prostor na kampanju, koje postaje mjesto zabave, učenja i druženja. Sa ciljem da promovira soundsystem kulturu u Istri, Neven započinje serije događaja na kampanji “Bass kampanja” i Dub inna di brajde”. Ubrzo mu se pridružuje pulski MC Disciple Mark I kao podrška na mikrofonu, pa zajedno održavaju sessione. Inspiraciju pronalaze u soundsystemima King Shiloh, Aba Shanti I, Jah Shaka, Channel One, Iration Steppas…tako da su im sessioni ispunjeni masivnim dub vibracijama, a selekciju roots-a, pa sve do novih zvukova steppas dub-a s velikim entuzijazmom konstantno obnavlja.
facebook.com/vibrationaddict/

Slurp Vol.3

subota / saturday / sabato

Fort Punta Christo
Štinjan / Pula / Croatia

22-06h
ulaz / entrance / ingresso: 70/80 kn

VAKUM Floor

DONA aka DJ PLANT  TEXTURE (Ilian Tape, Creme Organization, IT)


Posvećenost, istraživanje i individualnost su vrijednosti koje karakteriziraju Donu kao glazbenika. S pozadinom u udaraljkama, bubnjevima i studiju klavira, Dona je brzo našao svoj put kroz eksperimentiranje s mašinama. Konstantno redefinirajući svoje granice i poboljšavajući svoje sposobnosti dizajniranja zvuka, Dona je ronio u dubine elektroničke glazbe, od junglea do drum and bassa, od housea do techna i pri tom prolazeći i kroz ambijentalnu glazbu. Njegova izdavačka kuća “Points”, na kojoj su objavljena imena poput Jamal Moss, Anthony Shakir, Patrice Scott i  Vakula, te njegov projekt DJ Plant Texture, najvažnije su točke njegove karijere posljednjih godina. U 2016. godini, reinterpretacijom UK Low Fi Junglea, drum and bassa te hardcore zvuka, svjedočila su izdanja na labelovima kao što su 10Pills Mate (Lobster Theremin Side Label), Unknown To The Unknown, Creme Organization i Ilian Tape.

www.facebook.com/musicfroma662
www.soundcloud.com/dona-sound

ANCUT (Discarded Gems Berlin)

Uglavnom pod utjecajem ranog detroitskog zvuka i rimske house i techno scene iz 90-tih, Marco se polagano probijao kao producent i DJ. Trenutno živi u Berlinu gdje je osnovao Analogcut Mastering i Vinyl Dubplates. Uz to, on je strastveni sakupljač synthova i bubanj mašina. Ovo će biti njegov prvi nastup u Hrvatskoj!

www.soundcloud.com/marco-pellegrino

www.soundcloud.com/discarded-gems

BORUT CVAJNER (Vakum Records)

Hrvatski DJ i opsesivni kolekcionar vinila Borut Cvajner je istinski ljubitelj glazbe, a njegova zarazna energija je nešto na što plesni pod nije imun. Možda je najizravnije svjedočansto o tome njegovo stalno pojavljivanje na večerima kultnog Tresor cluba u Berlinu. U ovom trenutku glazba već gotovo 20 godina u njegovom životu, od kojih je većnu proveo u Italiji i Berlinu. Ovo potonje je postalo i još uvijek je središnja točka njegova života i bitna destinacije svake godine. Trenutno, Borut živi i djeluje u Hrvatskoj. U svom rodnom Puli organizira Ame događanja koja su u proteklih pet godina uspješno izazvali lokalnu paradigmu o tome kako treba predstavljati elektronička glazba. Bez strogog žanrovskog okvira koji je ograničio mnoga druga događanja, Ame je slobodno plutajući mikrosvemir, koji bez napora kombinira glazbu, performans i likovne umjetnosti. Godine 2014. suosnovao je "Vakum", vinyl-only izdavačku kuću čija je žanrovska politika ostala dosljedna etici koju Borutu primjenjuje na Ame događanja. Ipak, bez greške, u svom DNK-u "Vakum" je pouzdana izdavačka kuća koja se bavi plesnim podijem. House, techno, electro i sve između, a popis umjetnika uključuje imena kao što su The Analogue Cops, Gari Romalis, Steve Murphy, Lerosa, Nubian Mindz, DJ Octopus, Rimbaudian, Sagats i Basic Soul.

www.thehappyfew.it/portfolio-type/borut-cvajner/
www.soundcloud.com/borut-cvajner
www.soundcloud.com/vakum-records

DISRUPTED PROJECT (Vakum Records)

Alen Špionjak se produkcijom počeo baviti jos 2004. godine a kao Disrupted Project od 2009. Već sljedeće godine potpisuje svoj prvi vinil za Bokhari Records uz bok Neville Watsona, dub techno prvijenac pod nazivom "1.2". Tri godine kasnije postaje suosnivač vinyl labela - Vakum, gdje Alen potpisuje "Mramorni II", techno uspješnicu uz The Analogue Copse, John Swinga i Emg-a. U međuvremenu izbacuje EP na ploči za poznati ARTS Records te iste godine nastupa live u kultnom berlinskom Tresoru. Ove godine je potpisao EP za VAKUM006 uz remix Basic Soul Unita a tijekom ljeta će se naći i na novom izdanju Out Of Place-a uz poznate techno njuške.
Trake mu supportaju i vrte neka od najutjecajnih stranih imena poput Juan Atkinsa, Marcel Dettmana, Dj Bone-a, DJ Pete-a, šefa Echochorda - Kenneth Christiansena, Ben Simsa i drugih. Paralelno sa svime vodi i Waveforms Podcast serijal vec 10 godina. Rijetko dj-a, nastupi su većinom live i variraju od techna i duba do sadašnje fuzije acida i electra.

www.facebook.com/pg/DisruptedProject
www.soundcloud.com/disruptedproject

EVAN (Vakum Records)

Iako je u prijateljskim krugovima poznat kao Mramorni, Evanova persona seže dublje od toga. Njegova muzička knjižica je zadnjih petnaestak godina ispisana raznim upletenostima u domaće projekte. Od početnih organizacija „under the radar“ evenata do kasnijeg pokretanja „Movement“ večeri u zagrebačkom Mastersu koje su u to vrijeme osvježile scenu novim dubinama uz imena poput Efdemina, Manuel Tura, Stimminga i sl. 2012. Godine je sudjelovao u pokretanju „Legalize Lambada“ projekta koji se odnedavno iskristalizirao u vinyl-only label koji uskoro izbacuje svoje treće izdanje. Njegova današnja adresa je u Rovinju i trenutno čini trećinu Vakum Records kolektiva uz Boruta Cvajnera i Disrupted Project-a. Sad već dobro poznat, label je uspješno izdao svoje šesto vinyl-only various izdanje. Na prethodnim se izdanjima mogu čuti pjesme imena poput The Analogue Cops, Vinalog, Scott Ferguson, Gari Romalis, Nubian Mindz, Steve Murphy, Dj Octopus, Fabio Monesi itd. Jedan od ciljeva Vakum Records-a je promoviranje neafirmiranih talenata s prostora ex-yugoslavije. Dosadašnja  imena s ovih prostora koja su potpisana za Vakum etiketu su: Disrupted Project (HR), Manjane (SR), Homeboy (HR), Volster (HR) i Christian Kroupa (SLO). Kako se radi o strastvenom kolekcionaru ploča i muzikofilu Evan ne voli stilska ograničavanja, stoga se u njegovim setovima može čuti kombinacija techna i housea u svim podvrstama.

www.soundcloud.com/evan

TECH Floor

IVAN KOMLINOVIĆ – live!

Više od dvadeset godina karijere DJa uz koju su se vezali različiti događaji, te brojna postignuća u glazbenom stvaralaštvu i nastupima. Ipak, čini se da je u posljednje vrijeme ovaj zagrebački DJ, producent, inženjer zvuka, mastering inženjer, live performer, dodatno pritisnuo papučicu gasa, te je cijeli svoj profesionalni opus podigao na višu razinu. Iako u svojim DJ setovima vrlo često stilski putuje kroz prilično različite žanrovske forme, uvijek sebe svrstava u techno DJe te je kao dio techno line-upa nastupio na nebrojeno puno partya i festivala u regiji i šire. Brojna izdanja za uglavnom inozemne labele ukazuju na njegovo prirodno okruženje: studio.Tamo provodi puno vremena radeći na svim fazama razrade ideja i realizacije od inicijalne ideje do masteringa. U novije vrijeme, studio je i svojevrsni "labos" u kojem stalno dorađuje, mijenja i usavršava, jedno novo poglavlje u karijeri i prilično jedinstvenu artističku formu...Ideja live acta nije bila neka novost, no prijelomni trenutak se dogodio 2015. godine na Moondance festivalu kada je s live-actom  nastupio uz artiste kao što su Octave One i Analog Cops. 

www.facebook.com/ivan.komlinovic
www.residentadvisor.net/dj/ivankomlinovic

ADOO

Admir Adoo Hasanbegović je house, tech-house i minimal techno artist, DJ i producent iz Pule, Hrvatska. Njegova glazba je mješavina prepoznatljivih groovy bas linija, varijacija striktnih i tribalističnih perkusija, vješto pokretnih ritam sekcija, isprepletenih i upakiranih u topli aranžman a ponekad i veoma iskrenu metaforičnu cjelinu. Njegovu glazbu podržavaju i sviraju velika imena kao što su : Richie Hawtin, Pacao Osuna, Dubfire, Marco Carola, Sam Paganini, Julian Jeweil, Stefano Noferini, UMEK, Cristian Varela itd, a također niže izdanja na prestižnim labelovima kao što su: 1605, Toolrom, KD Music,Stick Recordings, Selected Records, Patent Skillz, Night Light Records, AudioJah, Fresco Rec., Alchemy i itd. U prosincu 2014. prijavljuje se za remix contest trake Bregucha od Gramophonedziea i DJ Liona. Svojim remixom uvjerljivo osvaja prvo mjesto na Beatportu. U kolovozu 2015. - nastupa na velikom i prestižnom festivalu u Španjolskoj - Aquasela Fest u Asturiasu. Na tom festivalu Adoo nastupa rame uz rame sa poznatim svijetskim imenima kao što su : Carl Cox, Richie Hawtin, Paco Osuna, Joseph Capriati, Matador, Nic Fanciulli, Cristian Varela i drugi...
I dalje neumorno nastupa diljem Hrvatske i Europe te izdaje trake na niz lableova.

www.facebook.com/adoo.music  beatport.com/artist/adoo/148974
www.soundcloud.com/admir_adoo
www.mixcloud.com/adoo_music/

ISAN HETS

Sandro Stehlik aka Isan Hets mladi je Puležan čija je ljubav prema elektroničkoj glazbi počela 2011. godine. Pravi početak njegove karijere bio je party u Nina Boat klubu u Rijeci 2015. godine realiziran uz veliku podršku prijatelja, DJ-a i producenata Adoo-a i Poca Loca.
Nakon toga uslijedio je niz svirki i festivala, poput Seasplasha a 2017. godine bio je finalist Burn Residency Mix natjecanja. Zajedno sa partnericom Beatriss osnovao je Artnote – novi projekt koji spaja umjetnost i glazbu.      

www.facebook.com/isanhets/
www.soundcloud.com/sandro-stehlik
www.mixcloud.com/Artnote/

HERCEG

Na sceni je aktivno od 2003. godine. Do 2013.godine izdavao je trake na labelovima; Toolroom Records, Blacksoul Music, City Life, Bonzai, Hand Job Recordings…Početkom 2017. godine mijenja ime i vraća se korijenima, technu i vinilima. Trenutno je studio po strani jer radi na novoj klupskoj večeri i labelu Stuba Music.

www.facebook.com/hercegofficial/
www.soundcloud.com/hercegofficial

KARAMATICH – warm up

Ivan Karamatić iz Vodnjana kraj Pule je još u mladim danima ljubav prema glazbi pokazivao kroz interes za brakdance i hip-hop. Kasnije se opredijelio za techouse/techno. Puštao je za ekipicu na raznim afterima te je dobio priliku pokazati svoj talent nastupom za organizaciju Feel Pleasure. Time je dobio zeleno svjetlo za ulazak na scenu i razne nastupe. Tako je početkom ljeta nastupio i na Fort Bourgignonu na partiju sa Uto Karemom.

www.facebook.com/karamatich.dj

bRAVE Floor
 
TLR (Creme Org./NL)

Od prvih avantura u vinilu prije tridesetak godina, DJ TLR bira živopisne vruće i osvježavajuće hladne sastojke za svoj jedinstveni groove. Rani su dani haaške acid scene obilježeni radosnim skvoterskim duhom prkosa i prijezira spram normi, kojim on tvrdoglavo zrači i danas. Imena poput Legowelt, Alexander Robotnick, Rude 66, D’Marc Cantu itd., lansirana su u sam vrh klupskog undergrounda zahvaljujući njegovoj predanosti i radu na sceni. Osnivač je svjetski cijenjenih etiketa Crème Organization, R­Zone i Crème Jak, ali i traženi stručnjak za usijavanje atmosfere na podiju. Zvuk gradi kombinirajući electro/techno, acid/jakbeat, hip­hop i jungle, a čuven je po visokozapaljivim setovima za publiku koja pleše preko svih granica!

www.facebook.com/cremeorganization
www.soundcloud.com/cremeorganization

IKONAL - live!

Nikola Kos aka Ikonal glazbeni je producent i DJ iz Zagreba koji je sasvim nastrojen live izvedbama. U jednom svom setu on šeta od deepa, preko acida, pa sve do electra, trancea ili techna. Član je bRAVE  kolektiva.
www.soundcloud.com/ikonal
www.facebook.com/ikonalmusic/

MAJA PA

Uz utjecaj mnogih eksperimentalnih, sintetskih i industrijskih bendova, produkcije 80-ih i 90-ih, klasične glazbe i bratovih vrpci, Maja je započela svoju DJ karijeru samo prije nekoliko godina. Izbjegavajući stereotipne party zvukove, ona predstavlja zanimljive, energične, ponekad eklektične setove koji se razlikuju između tehna, elektra, acida, avangarde i raznih eksperimenata. Također je članica bRAVE kolektiva.

www.soundcloud.com/cooliefruit
www.residentadvisor.net/dj/majapa

FB event:
https://www.facebook.com/events/524606411308170/

Slurp Vol.2

JAN KINČL & REGIS KATTIE – live!
Hvaljeni hrvatsko-francuski deep house/jazz duo Jan Kinčl & Regis Kattie glavni su gosti drugog izdanja Slurp!-a koje će se održati 14. srpnja na tvrđavi Punta Christo.

Suradnja dvoje glazbenika, zagrebačkog producenta elektroničke glazbe Jana Kinčla i francuskog jazz klavijaturista Regisa Kattiea urodila je debitantskim izdanjem In Plain Sight nedavno izdanog za izdavačku kuću PDV. Radi se o deep house albumu sa snažnim temeljima u jazz glazbi koji uživo poprima oblik “live acta”. Potvrda kvalitete Jana Kinčla i Regisa Kattieja upravo je stigla u obliku objave njihovog nastupa na glavnoj pozornici Dimensions festivala na kojoj će se pridružiti velikanima glazbene scene kao što su Bonobo, Underground Resistence, Jon Hopkins, Volvox, Nina Kraviz, Petar Dundov i mnogim drugima.

Svatko tko je imalo upućen u hrvatsku scenu elektroničke glazbe upoznat je sa imenom Jana Kinčla. On je zagrebački DJ, producent, radijski urednik, vlasnik etikete, promotor i organizator, čije je djelovanje vezano uz techno i house glazbu. Regis Kattie dolazi iz Amiensa u Francuskoj, od 2010. njegova adresa je u Zagrebu gdje je postao bitno ime lokalne jazz scene. Janova i Regisova dva oprečna svemira sudaraju se 2016., a niz utjecaja od Chicago housea, acida, Detroit techna, jazza i klasične glazbe sjedinjuju se u improvizacijski live act koji je rezultirao materijalom koji se nalazi pred vama. Na albumu gostuju basist Luka Veselinović i bubnjar Mirsad Dalipi. Miks za album je radio Igor Fabris, a za dizajn je zadužena Negra Nigoević. Album sadrži 4 studijske i 2 izvedbe uživo među kojima je i kratki komad iz zagrebačkog Pločnika.

In Plain Sight ima snažnu podršku domaćih i stranih imena elektroničke glazbe. Laurent Garnier, Volcov, Alex Barck (Jazzanova), Claude Young, Rainer Trueby, DJ Nobu, Tony Humphries, Marcel Vogel, Kai Alcé, Lefto i mnogi drugi podržali su album.

www.facebook.com/jankinclregiskattie
www.pdv.com.hr/artist/jan-kincl-regis-kattie
www.soundcloud.com/jankinclzero

TOM BUG

Tom Bug je DJ i producent, jedan od osnivača HouseFusiona (2002), prva osoba iza projekta Dobar House te burn Residency predstavnik. S preko 16 godina iskustva, poznat je po svom energičnom nastupu, kombinira razne stilove house glazbe s naglaskom na groove, a često pušta i voli funk i disco glazbu. 2006. godine pobjeđuje na DJ mix natjecanju Traxsource.com, vodećeg internet dućana za house glazbu. Od 2013. iskušava i drugačiji pristup house publici, kroz sudjelovanje na Boudoir večerima. Program je koncipiran kao spoj glazbe, foto arta, mode, plesnog performansa i video projekcija u jedinstvenu tematsku klupsku večer. Sudjeluje u najvećem globalnom DJ natjecanju burn Residency 2014. godine, gdje ulazi u top 5 finalista Hrvatske, i osvaja drugo mjesto. Već sljedeće godine  ponovno ulazi u top 5, ali ovaj put osvaja prvo mjesto, te predstavlja Hrvatsku na Ibizi. Izdaje svoje prvo solo produkcijsko izdanje, stvar „Safe“ 2015. na Blacksoulovoj etiketi Blacksoul Music. Od tada je izdao dva EP-ja te solo traku na Blacksoul Music Spring kompilaciji, a nova izdanja izašla su za Flashmob Records, Simma Red, Wired i All About House. Posljednji projekt „Dobar House“ osmislio je i koncipirao Tom, a ideja je uz dobru house glazbu prikupiti i dobru house ekipu. 2017. osvojio je Ambasador nagradu za najboljeg hrvatskog house DJ-a.

www.facebook.com/djtbug
www.soundcloud.com/dj-tom-bug
www.d3ep.com/user/tombug

LASEECH

Andrej Lasić je izvođač, producent i audio inženjer iz Štinjana kraj Pule. Rođen je 1995. godine i strastveni je ljubitelj glazbe još od malih nogu. Prvi kontakt s underground glazbom je imao na Dimensions festivalu gdje se zaljubio u dance glazbu, osobito organsku house glazbu. Nakon puno rada, truda i predanosti, započeo je DJ-irati na lokalnoj sceni 2014. godine kada je osvojio mix natjecanje Slurp! Festivala, što mu je otvorilo put na lokalnoj underground sceni te ne puno kasnije postaje članom dobro poznatog domaćeg kolektiva "Music After Dinner". Intrigiran elektronskom glazbom počeo je stvarati svoje pjesme te sredinom 2016. godine objavljuje svoj prvi EP "Grotlo" na Hand Job Recordings i prvi singl "Soulgroove" na svjetski poznatoj house etiketi King Street Sounds. Godine 2018. potpisuje single "Remember" na vinilnom various izdanju poznate Australske deep house etikete Red Ember Records te izdaje svoj prvi remix za pjesmu "Florette" poznatog dua Jan Kinčl & Regis Kattie-a za domaći PDV Records. Njegove radove podržavaju i sviraju svjetski poznati izvođači kao što su Laurent Garnier, Kai Alce, Chez Damier, Scott Grooves, Gari Romalis, Dermarkus Lewis, Mike Huckaby te brojni drugi te je do sada imao priliku svirati na illectricity, Slurp!, Dimensions i Outlook festivalima te mnogim drugim mjestima i klubovima u regiji. U njegovim setovima možete očekivati bilo što od jazzy i funky beatova do disca, raw, groovy i soulful house-a , deep-a i acid-a..

www.madcroatia.comž
www.facebook.com/laseech
www.soundcloud.com/laseech

PEACEFOR

Mirza Raimović aka Peacefor je DJ, producent i entuzijast elektroničke glazbe. Iako nije ograničen žanrom glazbe koju pušta, orijentiran je na house zvukove s naglaskom na deep. Ljubav za glazbom stvorila se još u mladim danima vježbanjem sviranja klavijatura, dok se elektroničkom glazbom zarazio tijekom prvog Dimensions festivala. Pred publikom počinje nastupati tek nekoliko godina kasnije. Iako veliki ljubitelj mixanja, svoju ljubav prema glazbi izražava i sviranjem. Stacioniran je u Puli te nedavno postaje član kolektiva Music After Dinner.

www.facebook.com/mirza.raimovic
www.facebook.com/mad.croatia/videos/1600196646725771/

 

 

MARC GRABBER

Marc Grabber je poznat kao osnivač  MTV Valkana Beach festivala te organizator brojnih partija u Fort Bourguignonu, Monviu i šire. Sa svojom produkcijom i remixevima surađivao je s mnogim poznatim imenima kao što su: Circulation, Molono.Bass, Rene Bourgeois, Pete Gooding, Pete Fij (Adorable), Dzihan & Kamien, Just Her, Haris Custovich, Da Fresh, Andrea Ljekaj… Nastupao je kao warm up DJ za Deep Dish i Global Underground na nekoliko događaja i većinu svjetskih Underground umjetnika početkom ovog stoljeća. Posljednjih godina Marc je vodio klupsku večer pod nazivom "Alluvion" koja je promovirala umjetnike kao što su Sandrino, Magdalena, Peter Dundov itd. Potpisao je razna izdanja na etiketama kao što su 3000Grad, Get Physical, Ugrožene, Manual Music, Nightcolours, DNC Limited, Laus… U zadnje je vrijeme uglavnom producirao glazbu zajedno s Bastianom (skladatelj klasične glazbe) i Andrea Ljekajem (Get Physical, Save Us). Grabber također proizvodi različite stilove glazbe sa svojim bend projektima i stalno nastupa na raznim festivalima…prošle godine Lowlands festival, Boomtown festival, Exit festival itd.

www.soundcloud.com/marcgrabber
www.facebook.com/marcgrabber
www.beatport.com/artist/marc-grabber/399671

SERAPHIM CODEX

Seraphim Codex jedan je od pionira elektroničke scene u Hrvatskoj. Glazbom se bavi više od 25 godina. Prvu ploču izdao je davne 1993. godine pod nazivom „Force X – Eyes of Destruction“ na etiketi Loving Ed. Robert je polučio veliki uspjeh kao producent s izdanjima na etiketama kao što su Proton Music, Super8, Balkan Connection i BodyJack, a iste je radove predstavio u live nastupima na legendarnim Futureshock partijima u razdoblju od 1993. do 1996. godine. Kao DJ, Robert je nastupio na nekim od najvećih hrvatskih elektroničkih evenata kao što su MTV Valkana Beach, Dubrovnik NYE Celebrations i Hartera Festivalu u Rijeci. Ali najviše je poznat po rezidencijalnim nastupima na Perfection partijima koje je organizirao legendarni Petar Dundov. Robert je osvojio hrvatsko izdanje Heineken Thirst Studio natjecanja koje je svoje finale imalo u klubu Aurora u Primoštenu. Nakon toga uspjeha Robert odlazi u Los Angeles te surađuje u produkciji s BT (Brian Transeau). Iz Los Angelesa odlazi na svijetsko finale Heineken Thirsta u Las Vegasu gdje svira u klubu Tao sa svjetski poznatim izvođačima kao što su: Paul Oakenfold, Gabriel & Dresden te ostali. Zadnjih godina najviše surađuje s Mrletom iz grupe Let3 te s Petrom Dundovom.

www.facebook.com/seraphimcodex/

PACCO

Vjekoslav Majstorović aka Pacco iz Rijeke jedan je od pionira hrvatske elektroničke glazbene scene. Od svojih prvih nastupa u ranim 90-ima, predstavljao je novi i specifičan zvuk plesačima na raznim partijima. Sa svojom dugogodišnjom produkcijom i živopisnim partnerom Rudy B-om, Pacco vas vodi na vožnju svojom savršenom tehnikom i pažljivo odabranom selekcijom traka. Produkcijom se počeo baviti  2006. godine. Danas su Pacco i Rudy B jedan od najjačih dueta u progressive house svijetu. 2009. godine je nastala "e-Motion" radio emisija Pacca & Rudy B-a. Od tada, svake prve nedjelje u mjesecu možete poslušati njihovu emisiju na američkom Proton Radiu…riječ je o dvosatnoj vožnji uz uzbudljive mikseve svojih kolega, producenata i DJ-a.

www.facebook.com/PaccoAndRudyB/
www.facebook.com/ProtonEmotion/
www.soundcloud.com/pacco-rudy-b
www.beatport.com/artist/pacco-and-rudy-b/111051

 

 

BEBETTO

Boris Bjelica Bebetto započinje sa DJ-ingom još u osnovnoj školi na školskim partijima. Ti prvi setovi bili su kombinacija punk, postpunk, ska muzike...Bebetto je svirao synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova. Usporedno sa sviranjem bavi se i DJ-ingom te glazbenim novinarstvom u fanzinima i novinama. Od 1996. do 1998. godine pušta jungle, drum'n'bass i dub na partijima udruge Mali Mrak. Od 1998. do 2004. godine radio je na pulskom Radio Maestralu kao voditelj, novinar,DJ i glazbeni urednik. Od 1999. godine njegovi setovi počinju biti fuzija deep house i techouse elektroničke glazbe. Bebetto je bio aktivan član TCM grupe koja je organizirala MTV Valkana Beach Festivale. Od 2003. do 2012. godine radio je kao manager, organizator i DJ u rovinjskom Monvi Centru. Sada je dio Seasplash platforme te aktivno sudjeluje u svim njezinim projektima. Fuzija je Bebettova glazbena filozofija. 

www.soundcloud.com/dj-bebetto
www.mixcloud.com/borisbebetto/
www.facebook.com/boris.bebetto